Έγινε δημοφιλής τις δεκαετίες του ’50 και ’60 τραγουδώντας επιτυχίες όπως τα Diana, Lonely Boy …..

Αποτέλεσμα εικόνας για Paul Anka

Στις 30 Ιουνίου το 1941 ο τραγουδιστής, τραγουδοποιός και ηθοποιός Paul Anka (Paul Albert Anka) γεννήθηκε στην Οττάβα του Οντάριο του Καναδά. Έγινε δημοφιλής τις δεκαετίες του ’50 και ’60 τραγουδώντας επιτυχίες όπως τα Diana, Lonely Boy, Put Your Head On My Shoulder. Έγραψε τη μεγάλη επιτυχία του Tom Jones με τίτλο “She’s A Lady” και τους αγγλικούς στίχους της μεγάλης επιτυχίας σε στίχους του Claude François και μουσική του Jacques Revaux του Frank SinatraMy Way”. Οι γονείς του ήταν και οι δύο ορθόδοξοι Χριστιανοί της Αντιόχειας Ο πατέρας της Άνκα (Άντι) ήταν Συριο-Αμερικανός και η μητέρα του (Camelia) ήταν καναδο – λιβανέζικης » καταγωγής.

Ο Anka τραγουδούσε με την χορωδία του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Ηλία, υπό την καθοδήγηση του Frederick Karam, με τον οποίο σπούδασε μουσική θεωρία. Σπούδασε πιάνο με τον Winnifred Rees. Παρακολούθησε το γυμνάσιο του Fisher Park , όπου ήταν μέρος ενός φωνητικού τρίτου που ονομάζεται Bobby Soxers. Ο Άνκα παντρεύτηκε την Anne de Zogheb, κόρη ενός Λιβανέζου διπλωμάτη, του Charles de Zogheb, από τις 16 Φεβρουαρίου 1963 μέχρι το 2001. Έχουν πέντε κόρες: την Αμέλια, την Ανθέα, την Αλικία, την Αμάντα (παντρεμένη με τον ηθοποιό Τζέισον Μπάτεμαν ) και την Αλεξάνδρα. Το 2008, η Άνκα παντρεύτηκε την personal trainer του, Άννα Åberg , στη Σαρδηνία .  Διαζευγμένοι απο το 2010 ο Paul Anka  έχει πλήρη επιμέλεια του γιου τους, Ethan.

Τον Οκτώβριο του 2016 η Άνκα παντρεύτηκε τη Λίζα Πμμπέρτον στο Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνια .

Στις 6 Σεπτεμβρίου 1990, πήρε την Αμερικάνικη υποικοότητα . Η αυτοβιογραφία της Anka, My Way , που γράφτηκε μαζί με τον David Dalton , δημοσιεύθηκε το 2013.