Ένας από τους πιο σημαντικούς και επιδραστικούς μουσικούς του 20ου αιώνα ……

Σχετική εικόνα

Πέθανε στις 22 Μαρτίου σε ηλικία 76 ετών ο Scott Walker, ένας από τους πιο σημαντικούς και επιδραστικούς μουσικούς του 20ου αιώνα. Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή η δισκογραφική του εταιρεία 4AD. Πρόκειται για έναν θρύλο της ποπ και της πειραματικής μουσική, που καθόρισε τη δεκαετία του ’60.

«Για μισό αιώνα, η ιδιοφυΐα του ατόμου που γεννήθηκε με το όνομα Noel Scott Engel είχε εμπλουτίσει την ζωή χιλιάδων ανθρώπων» γράφει η εταιρεία σε ανάρτηση της, ενώ η αιτία θανάτου του δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή.

Το BBC τον χαρακτηρίζει «ροκ αίνιγμα» ενώ ο Guardian κάνει λόγο για «ποπ ήρωα της πειραματικής σκηνής».

Τελευταία του δουλειά ήταν το σάουντρακ της ταινίας «Vox Lux» του Μπρέιντι Κόρμπεν, με πρωταγωνίστρια τη Νάταλι Πόρτμαν

Ο Walker, του οποίου το πραγματικό όνομα ήταν Noah Scott Engel, γεννήθηκε στο Χάμιλτον του Οχάιο στις  9 Ιανουαρίου το 1943 μεγάλωσε στην Καλιφόρνια ενώ έζησε πολλά χρόνια στην Αγγλία και έγινε Βρετανός πολίτης.

Το 1964, συνεργάστηκε με τον John Maus δημιουργώντας το δίδυμο των Walker Brothers. Αποχώρησε από το σχήμα κυκλοφόρησε μια σειρά από σόλο άλμπουμ, που πολλοί τα θεωρούν ως πιο ριζοσπαστικά ποπ άλμπουμ της εποχής. Ανάμεσα στα κορυφαία άλμπουμ της καριέρας του θεωρούνται τα «Tilt» (1996) και «Drift» (2006).