Ένα σπάνιο ντοκουμέντο του David Bowie ανακαλύφθηκε σχεδόν τυχαία ……

Αποτέλεσμα εικόνας για David Bowie early years

Στο «φως» ήρθε η πιο παλιά ηχογράφηση του David Bowie στο στούντιο ως τραγουδιστής και οδεύει προς δημοπράτηση τον Σεπτέμβριο.

Το 1963, ο δεκαεξάχρονος τότε David ηχογράφησε με το συγκρότημα του, τους Konrads, το «I Never Dreamed». Ο David Hadfield, ο ντράμερ του συγκροτήματος, το ανακάλυψε.

«Είχαμε αποφασίσει να κάνουμε δύο instrumental με κιθάρες κι ένα τραγούδι… Επιπλέον, αποφάσισα ότι ο David ήταν ο καλύτερος να το τραγουδήσει και να δώσει την καλύτερη ερμηνεία. Έτσι αυτό το τραγούδι έγινε η πρώτη – πρώτη ηχογράφηση σε στούντιο του David Jones (όπως ήταν το πραγματικό όνομα του Bowie), πριν 55 χρόνια» εξήγησε, σε ανακοίνωση για την Omega Auctions, ο David Hadfield.

Το τραγούδι ηχογραφήθηκε για ένα demo και ο Hadfield ανακάλυψε τη δική του κόπια της ηχογράφησης μέσα σε ένα καλαθάκι για ψωμί.

Στη δημοπρασία της 11ης Σεπτεμβρίου, την ηχογράφηση θα συνοδεύουν επιστολές, λογαριασμοί, φωτογραφίες και σκίτσα για promo της περιόδου που ο David Bowie ήταν στους Konrads. Εκτιμάται ότι το σύνολο θα πιάσει τις 13.000 στερλίνες (περίπου 14.500 ευρώ).

Ο David Bowie ξεκίνησε στους Konrads παίζοντας σαξόφωνο. Εγκατέλειψε τη μπάντα και το 1964, ηχογράφησε το πρώτο του σόλο single, το «Liza Jane».

«Δεν υπάρχει άλλη ηχογράφηση του demo με τον Bowie πρώτη φωνή» διευκρίνισε ο Handfield.

Πρόσθεσε ότι υπάρχει και άλλη μία ηχογράφηση του «I Never Dreamed», καθώς η Decca αρχικά τους απέρριψε αλλά αργότερα μέσα στη χρονιά τους δέχθηκε για οντισιόν. Σε αυτήν την εκδοχή όμως, τραγουδά ο Roger Ferris και David ο Bowie κάνει δεύτερη φωνή.