«Έφυγε» από τη ζωή ο Λουκιανός Κηλαηδόνης

Λουκιανός Κηλαηδόνης - Hit Channel

«Έφυγε» από τη ζωή ο Λουκιανός Κηλαηδόνης

Την τελευταία πνοή του άφησε ο Λουκιανός Κηλαηδόνης έπειτα από μακρά νοσηλεία.

«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου ο σημαντικός ερμηνευτής και τραγουδοποιός Λουκιανός Κηλαηδόνης.

Ξεκίνησε την καριέρα του στην ελληνική δισκογραφία στις αρχές της δεκαετίας του 1970, για να στιγματίσει ανεξίτηλα το τοπίο με το προσωπικό και ανατρεπτικό – ίσως για πολλούς – ύφος του που χαρακτηριζόταν από τη σκωπτική διάθεση.

Μουσικός και τραγουδοποιός με όλη τη σημασία της λέξεως.

Μερικές από τις γνωστότερες και πιο σημαντικές επιτυχίες που ερμήνευσε και έγραψε είναι τα τραγούδια «Ο Ύμνος Των Μαύρων Σκυλιών» (Λέμε Ναι), «Αρχίζει Το Ματς», «Νωρίς», «Ένα Φιλάκι Είναι Λίγο», «Θα Κάτσω Σπίτι», «Ο Μικρός Ήρωας», «Είμαι Ένας Φτωχός Και Μόνος Καουμπόι», «Αν Ήταν Μαύρος Ο Θεός» και αρκετά ακόμη.

Αδιαμφισβήτητα, μία στιγμή – σταθμός τόσο για τον ίδιο όσο και για τη μουσική ήταν το περίφημο και ιστορικό «Πάρτι στη Βουλιαγμένη», στις 25 Ιουλίου 1983.

Εκατό χιλιάδες άτομα, όπως εκτιμάται και εικάζεται (με πιθανότερο αριθμό τους 70.000), παρευρέθηκαν στην πλαζ του ΕΟΤ στη Βούλα, όπου με τη συμμετοχή πολλών γνωστών καλλιτεχνών και με προεξάρχοντα το Λουκιανό Κηλαηδόνη αποτίναξαν τη σοβαροφάνεια της μεταπολίτευσης.

Αυτό ήταν το ελληνικό «Woodstock», με τον Λουκιανό Κηλαηδόνη να είναι ο πρώτος καλλιτέχνης που μετέφερε τις συναυλίες από τα γήπεδα – θέατρα στην ύπαιθρο.

Αυλαία

Το τελευταίο διάστημα, ο Λουκιανός Κηλαηδόνης είχε χρειαστεί να νοσηλευθεί πολλές φορές προκειμένου να αντιμετωπίσει θέματα καρδιακής ανεπάρκειας που προκαλούσαν προβλήματα στην υγεία του.

Δυστυχώς, η τελευταία νοσηλεία ήταν μακρά και με δυσάρεστη κατάληξη, αφού ο Λουκιανός Κηλαηδόνης παραδόθηκε, αφήνοντας την τελευταία πνοή του τα ξημερώματα της 7ης Φεβρουαρίου 2017.

Σύζυγός του ήταν η ηθοποιός Άννα Βαγενά με την οποία είχαν αποκτήσει και δύο κόρες, οι οποίες ακολουθούν παρομοίως το δρόμο της μουσικής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειας, η κηδεία του Λουκιανού Κηλαηδόνη θα πραγματοποιηθεί σε στενό οικογενειακό κύκλο, προτρέποντας όσους επιθυμούν να καταθέσουν χρήματα σε συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό (IBAN: GR8501101130000011395450502 – Εθνική Τράπεζα), για να βοηθήσουν οικογένειες που έχουν ανάγκη.