Ήταν Αμερικανός συνθέτης, παραγωγός, τραγουδοποιός και τραγουδιστής γνωστός για την μπασοβαρύτονη φωνή του ..

Σχετική εικόνα

O Barry White, (Barry Eugene Carter), ήταν Αμερικανός συνθέτης, παραγωγός, τραγουδοποιός και τραγουδιστής γνωστός για την μπασοβαρύτονη φωνή του. Νικητής τρεις φορές των μουσικών βραβείων Γκράμι, με την καριέρα του να φτάνει στο απόγειο στα μέσα του 1970 μαζί με την πασίγνωστη ορχήστρα του, την “The Love Unlimited Orchestra” με το σινγκλ “love theme” (1973). Κατά την διάρκεια της καριέρας του έφθασε τα 106 χρυσά άλμπουμ εκ των οποίων τα 40 έγιναν πλατινένια.

Αν και γεννήθηκε στο στο Γκάλβεστον του Τέξας στις 12 Σεπτεμβρίου 1944 μεγάλωσε στις γειτονιές υψηλής εγκληματικότητας του κεντρικού Λος Άντζελες, ακούγοντας την συλλογή δίσκων κλασικής μουσικής της μητέρας του. Εκεί, δυστυχώς, ο αδελφός του σκοτώνεται σε σύγκρουση με αντίπαλη συμμορία και ο ίδιος ο Μπάρι σε ηλικία 17 χρονών πήγε στη φυλακή για κλοπή ελαστικών ενός αυτοκινήτου. Στην φυλακή άκουγε το τραγούδι του Έλβις it’s Now or Never στο ραδιόφωνο, εμπειρία που αργότερα άλλαξε τη ζωή του.

Μετά την αποφυλάκισή του ξεκινά την μουσική του καριέρα κατά την δεκαετία του 60, με μουσικά γκρούπ. Ο μουσικός παραγωγός Bob Keane τον ανακαλύπτει το 1965 και η καριέρα του εκτινάσσεται. Το 1972 δημιουργεί ένα εκπληκτικό γυναικείο φωνητικό τρίο αποτελούμενο από την μέλλουσα γυναίκα του την αδελφή της και την εξαδέλφη τους, το Love Unlimited. Τότε με το From A Girl’s Point of View We Give to You… Love Unlimited, αρχίζει ο χορός των χρυσών και πλατινένιων άλμπουμ.

Κατά το 1995 είναι υπέρβαρος και εισάγεται σε νοσοκομείο με πρόβλημα υψηλής πίεσης. Το 1999 αναγκάζεται να ακυρώσει περιοδείες του, λόγω εξάντλησης και, τελικά, το 2002 μεταφέρεται στο νοσοκομείο με νεφρική ανεπάρκεια λόγω των προβλημάτων διαβήτη. Τελικά, το 2003, στις 4 Ιουλίου σε ηλικία 58 αφήνει την τελευταία του πνοή στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια.