Είναι ευρύτερα γνωστός ως κύριος κιθαρίστας του αμερικανικού συγκροτήματος Guns N’ Roses, με το οποίο έλαβε παγκόσμια φήμη …..

Αποτέλεσμα εικόνας για Slash

Ο Saul Hudson, γνωστός ως Slash, είναι Αγγλοαμερικανός μουσικός. Είναι ευρύτερα γνωστός ως κύριος κιθαρίστας του αμερικανικού συγκροτήματος Guns N’ Roses, με το οποίο έλαβε παγκόσμια φήμη στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και μέχρι την αποχώρησή του το 1996 λόγω διαφωνιών με τον τραγουδιστή Αξλ Ρόουζ. Έτσι ο βασιλιάς των riff, όπως θεωρείται προχωράει στη δημιουργία νέου μουσικού σχήματος προκειμένου να αποφύγει την αφάνεια. Mε τoυς Slash’s Snakepit κυκλοφόρησε δύο δισκογραφικές δουλειές και μετά ακολούθησε η διάσπαση. Θεωρείται ιδρυτικό μέλος του αμερικανικού συγκροτήματος Velvet Revolver, στο οποίο επίσης συμμετείχαν τα πρώην μέλη των Guns N’ Roses Νταφ ΜαΚέγκαν και Ματ Σόρουμ. Έτσι στρέφεται σε solo άλμπουμ που κυκλοφορεί το 2010 που μπορούμε να χαρακτηρίσουμε υπερπαραγωγή αφού αποτελείται από 20 συγκλονιστικά κομμάτια. Τον δίσκο αυτό ολοκληρώνουν, πάρα πολλοί αναγνωρισμένοι και καταξιωμένοι καλλιτέχνες. Με τον δίσκο “Apocalyptic Love” του 2012 ξεκινά η συνεργασία του με τον Μάιλς Κέννεντυ, τραγουδιστή του συγκροτήματος Alter Bridge, και με τους “Conspirators”. Το 2016, με τον μπασίστα Νταφ ΜαΚέγκαν, επέστρεψε στους Guns N’ Roses.

Ο Slash έλαβε πολλές κριτικές ως κιθαριστής. Το Time τον βαθμολόγησε ως επιλαχών στον κατάλογο «The 10 Best Electric Guitar Players» το 2009, ενώ το Guitar World βαθμολόγησε το solo του στο November Rain στη 6η θέση στον κατάλογο «The 100 Greatest Guitar Solos» το 2008, και το Total Guitar βαθμολόγησε το riff του στο Sweet Child o’ Mine στη πρώτη θέση στον κατάλογο «The 100 Greatest Riffs» το 2004.

Ο Σωλ Χαλντσον γεννήθηκε στις 23 Ιουλίου το 1965 στο Παρίσι από Άγγλο πατέρα και Αφροαμερικανίδα μητέρα. Είχε επίσης έναν μικρότερο αδελφό. Ο πατέρας του ήταν ζωγραφος και συχνά σχεδίαζε εξώφυλλα δίσκων και η μητέρα του σχεδιάστρια μόδας και είχε συνεργαστεί με πολλές γνωστές προσωπικότητες όπως οι pointer sisters και ο John Lennon. Όπως ο ίδιος αναφέρει στην βιογραφία του οι γονείς του άκουγαν πολύ μουσική και η δισκοθήκη τους είχε τα πάντα από Μπετόβεν μέχρι Led Zeppelin.

Έζησε τα πρώτα του χρόνια με τον πατέρα του στο Λονδίνο ενώ η μητέρα του έμενε στο Λος Άντζελες λόγω της δουλειάς της. Στις αρχές της δεκαετίας του 70 μετακόμισε μαζί με τον πατέρα του στο Λος Άντζελες και έζησαν μαζί με τη μητέρα του.

Όταν οι γονείς του χώρισαν αυτός και ο αδελφός του έμειναν στο Λος Αντζελες με τη μητέρα του και την γιαγιά του.