ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη 10 Μαϊου 2018

Αποτέλεσμα εικόνας για 10 Μαϊου

Ελλάδα

 • Ποια σχολεία δε θα λειτουργήσουν στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή. Δεν θα λειτουργήσουν αύριο, Παρασκευή, ορισμένα σχολεία στη Θεσσαλονίκη, μετά τα προβλήματα που δημιούργησε η σημερινή ισχυρή καταιγίδα.
 • Εισαγγελική παρέμβαση για την υπόθεση λαθραίας υδροληψίας στην ΕΥΑΘ. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετούνται αυτεπάγγελτα διωκόμενες πράξεις, όπως υπεξαίρεση, απάτη, κλοπή και απιστία, σε βαθμό κακουργήματος.
 • Χωρίς μετρό τη Δευτέρα λόγω 24ωρης απεργίας. Κλειστές θα παραμείνουν οι γραμμές 2 και 3 του μετρό την Δευτέρα 14 Μαϊου λόγω προειδοποιητικής απεργίας που αποφάσισε να πραγματοποιήσει το σωματείο εργαζομένων λειτουργίας.
 • Τη Δευτέρα η απολογία της 56χρονης που σκότωσε τον πατέρα της. Η πατροκτόνος που αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ζήτησε και έλαβε προθεσμία.
 • Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του κυκλώματος με τα αντικαρκινικά φάρμακα. Η Ελληνική Αστυνομία, έπειτα από εισαγγελική εντολή, έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία των μελών του κυκλώματος που διακινούσε παράνομα τα φάρμακα υψηλού κόστους .

Κόσμος

 • Χαβάη: Η λάβα απειλεί εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Ο κυβερνήτης της πολιτείας προειδοποίησε ότι πιθανόν να χρειαστεί να γίνουν μαζικές εκκενώσεις, καθώς οι εκρήξεις από το ηφαίστειο Κιλαουέα είναι σφοδρότερης ισχύος.
 • Νετανιάχου: Το Ιράν πέρασε την κόκκινη γραμμή. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός εκτόξευσε απειλές προς όσους επιτεθούν στο Ισραήλ. «Θα βομβαρδίσουμε στο εκατονταπλάσιο όσους μας επιτεθούν» τόνισε στην πρώτη του δημόσια αντίδραση μετά την κλιμάκωση της έντασης που σημειώθηκε ανάμεσα σε Ιράν – Ισραήλ.
 • Να τηρηθεί η συμφωνία με το Ιράν, τονίζουν Ρωσία – Γερμανία. Οι δυνατότητες που έχει η Μόσχα να ασκήσει επιρροή στην Τεχεράνη ώστε να τηρηθούν οι όροι της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν ήταν ένα από τα θέματα που έθεσε στις συνομιλίες που είχε στην Μόσχα ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών με τον ρώσο ομόλογο του.
 • «Μην ταξιδεύετε στα Κατεχόμενα» συνιστά το ΥΠΕΞ της Σερβίας. Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας ζήτησε από τους συμπατριώτες του να μην ταξιδεύουν στα κατεχόμενα εδάφη, ενώ προειδοποίησε για κυρώσεις τα ταξιδιωτικά γραφεία που πραγματοποιούν εκδρομές εκεί.
 • Ιταλία: «Σημαντική πρόοδος» για συγκυβέρνηση Πέντε Αστέρων – Λέγκας. Τα κύρια θέματα που βρίσκονται στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης μπορεί να έχουν λυθεί μέχρι την ερχόμενη Κυριακή, με βασικό να παραμένει ποιος θα αναλάβει την πρωθυπουργία .

Οικονομία

 • Τράπεζα Πειραιώς: Κέρδη 32 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα το α΄ τρίμηνο. Η Τράπεζα Πειραιώς συνεχίζει να αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο στην περαιτέρω ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Χρήστος Μεγάλου.
 • Τι προβλέπεται στο νομοσχέδιο για το μεταφορικό ισοδύναμο. Εάν για παράδειγμα κάποιος πληρώνει 20 ευρώ για ένα ταξίδι με λεωφορείο προς μια πόλη της ηπειρωτικής χώρας και ένας νησιώτης για να διανύσει την ίδια απόσταση στη θάλασσα πληρώνει 25 ευρώ, τότε θα παίρνει τα 5 ευρώ.
 • Ποια τμήματα της αγοράς ακινήτων θα αναπτυχθούν την επόμενη διετία. Παρέλαση προσωπικοτήτων στο 13ο RED Business Forum.
 • ΔΕΗ: Βολές κατά των ΕΛΤΑ, δεν χάνουν την έκπτωση συνέπειας οι πελάτες. Στα ΕΛΤΑ επιρρίπτει την ευθύνη για το αλαλούμ με τους λογαριασμούς η διοίκηση της ΔΕΗ, τονίζοντας ότι οι καταναλωτές δεν θα υποστούν καμία οικονομική ζημιά. Τη λήψη μέτρων προστασίας των καταναλωτών ζήτησε από τους προμηθευτές ρεύματος και η ΡΑΕ με νέα παρέμβαση της για το ζήτημα.
 • Με κυρώσεις απειλεί η ΡΑΕ για την υπόθεση των λογαριασμών στα ΕΛΤΑ. Η ΡΑΕ χαρακτηρίζει το πρόβλημα που δημιουργήθηκε ως “μείζον” και “ανεπίτρεπτο” και επιφυλάσσεται για περαιτέρω κυρώσεις..

Αθλητισμός