Η Alannah Myles είναι Καναδή τραγουδίστρια …

Σχετική εικόνα

Γεννήθηκε στο Τορόντο, Οντάριο, του Καναδα στις 25 Δεκεμβρίου το 1958 και το πραγματικό όνομα της είναι Alannah Byles. Μεγάλωσε στο Μπάκχορν του Τορόντο όπου η οικογένειά της έχει ένα ράντσο, όπου και έμαθε ιππασία. Έγραψε το πρώτο της τραγούδι στα οκτώ της χρόνια, με τίτλο Ugly Little Cabbage in the Garden, που αναφερόταν στην αδερφή της, που την πείραζε συνέχεια. Αργότερα, πούλησε το άλογό της προκειμένου να αγοράζει μία κιθάρα τύπου Ovation για να παίξει σε διάφορα μαγαζιά (κυρίως κλαμπ και καφέ).

Μόλις ενηλικιώθηκε, άρχιζε να παίζει επαγγελματικά στο Νότιο Οντάριο. Συνάντησε τον Κρίστοφερ Γουόρντ, με τον οποίο σχημάτισαν συγκρότημα και ερμήνευαν επιτυχίες των Αρίθα Φράνκλιν, Μπομπ Σήγκερ και The Pretenders. Κατάφεραν μάλιστα να πάρουν ορισμένες δουλειές πείθοντας καταστηματάρχες πως γνωστά τραγούδια άλλων καλλιτεχνών είναι κατ’ ουσίαν δικά τους. Αργότερα, το συγκρότημα ολοκληρώθηκε και με την προσθήκη του Ντέιβιντ Τάισον.

Το 1989 βγήκε το περίφημο τραγούδι Black Velvet όπου γρήγορα ανέβηκε στα charts πολλών χωρών. Στον Καναδά] έγινε 10 φορές πλατινένιο. Συνολικά, πούλησε 5 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως και κέρδισε τρία Juno Awards και ένα Γκράμι. Η Μάιλς έκανε συνεχόμενη περιοδεία για 18 μήνες, ενώ άνοιγε τις συναυλίες για πολλούς καλλιτέχνες, όπως οι Ρόμπερτ Πλαντ, Τίνα Τάρνερ και Simple Minds.

Η Myles έχει διάφορες επιτυχίες στον Καναδά, μεταξύ των οποίων τα Love Is και Song Instead of a Kiss, όμως το Black Velvet είναι η μοναδική της διεθνής επιτυχία.