Η Leona Louise Lewis, είναι Αγγλίδα τραγουδίστρια της R&B, ποπ και σόουλ, καθώς επίσης τραγουδοποιός, η οποία αναδείχθηκε από το βρετανικό τάλεντ σόου X Factor 3 …..

Αποτέλεσμα εικόνας για Leona Lewis

Γεννήθηκε στο Λονδίνο στις 3 Απριλίου 1985. Το πρώτο της σινγκλ, “A Moment like This”, κυκλοφόρησε στις 20 Δεκεμβρίου 2006. Το σινγκλ ήταν επίσης διαθέσιμο για κατέβασμα σε ψηφιακή μορφή από τα μεσάνυχτα της 17ης Δεκεμβρίου και κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ καθώς κατεβάστηκε 50.000 φορές μέσα σε μισή ώρα. Το πρώτο της album, Spirit, κυκλοφόρησε στις 9 Νοεμβρίου 2007 και έγινε το άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις για πρώτο άλμπουμ τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο, όσο και στην Ιρλανδία. Η Λιούις από τα πρώτα της χρόνια ήθελε να αφοσιωθεί στη μουσική και στην ηλικία των 5 ετών οι γονείς της την έστειλαν σε θεατρική σχολή για νέους. Το πρώτο της τραγούδι το έγραψε σε ηλικία 12 ετών και στα 13 αναδείχθηκε νικήτρια στο τάλεντ σόου στο Hackney Empire.

Το 2004 κέρδισε επίσης το διαγωνισμό των εκκολαπτόμενων ταλέντων στο τραγούδι στο Γέιτς.

Αφού έκανε διάφορες δουλειές, όπως σε πιτσαρία, ηχογράφησε ένα ακυκλοφόρητο album με τα τραγούδια της, το οποίο ονόμασε Twilight.

Τη στιγμή που η μουσική της πορεία φαινόταν να μην την οδηγεί πουθενά, ο φίλος της Lou Al-Chamaa την έπεισε να μην παρατήσει τη μουσική αλλά να λάβει μέρος στο The X Factor. Το Δεκέμβριο του 2006 η Λιούις κέρδισε τον τελικό και ένα συμβόλαιο με δισκογραφική εταιρεία. Μάλιστα, στη διάρκεια του τηλεοπτικού τάλεντ σόου οι κριτές συνέκριναν τη σοπράνο φωνή της με αυτές των Μαράια Κάρεϊ , Κριστίνα Ακιλέρα και Σελίν Ντιόν.

Τα πρώτα τραγούδια της άρχισαν αμέσως να γίνονται επιτυχίες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στις 24 Δεκεμβρίου το τραγούδι “A Moment like This” έγινε νούμερο ένα σινγκλ τα Χριστούγεννα στο Ηνωμένο Βασίλειο, ξεπερνώντας σε πωλήσεις τα 570.000 αντίτυπα. Το εν λόγω σινγκλ έγινε το πλέον «κατεβασμένο» τραγούδι το 2006, νικώντας το “Crazy” του Γκναρλς Μπέρκλεϊ. Το σινγκλ έμεινε στην κορυφή για έναν μήνα και στους ιρλανδικούς μουσικούς καταλόγους επιτυχιών για 6 εβδομάδες. To “A Moment like This” ερμηνεύτηκε για πρώτη φορά από την Kelly Clarkson, την νικήτρια του American Idol 1. Τότε, τον Σεπτέμβριο του 2002, το τραγούδι ανέβηκε στο #1 στο US Billboard Hot 100. Επίσης πούλησε πάνω από 1 εκατομμύριο αντίτυπα και συμπεριλήφθηκε στο τριπλά πλατινένιο πρώτο άλμπουμ της Κλάρκσον “Thankful”.

Το Φεβρουάριο του 2007 η τραγουδίστρια υπέγραψε συμβόλαιο ύψους 9,7 εκατομμυρίων δολαρίων στις ΗΠΑ με τον Κλάιβ Ντέιβις, δημιουργό της εταιρείας Arista Records. Πρόκειται για τον άνθρωπο που ευθύνεται για την καλλιτεχνική πορεία της Γουίτνεϊ Χιούστον. Η τελευταία αναφερόμενη στη Λιούις έκανε λόγο για μελλοντικό αστέρι της παγκόσμιας μουσικής. Ένα EP με τέσσερα τραγούδια, με τίτλο, “It’s All for You” κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο στις 18 Δεκεμβρίου 2006, ωστόσο το σινγκλ δεν εισήλθε στους μουσικούς καταλόγους επιτυχιών.

Το 2007, το τραγούδι της “A Moment like This” τιμήθηκε με το βραβείο Νοβέλο για τις περισσότερες πωλήσεις σινγκλ στη Βρετανία.

Το πρώτο επίσημο άλμπουμ της τραγουδίστριας κυκλοφόρησε στις 9 Νοεμβρίου 2007 στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις αρχές του 2008 αναμένεται να κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ.