Η Μάρθα Φριντζήλα είναι Ελληνίδα τραγουδίστρια, ηθοποιός και σκηνοθέτης.

Γεννήθηκε στην Ελευσίνα. Διετέλεσε καθηγήτρια υποκριτικής στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου (2006-2012). Είναι ιδιοκτήτρια και υπεύθυνη του χώρου τέχνης και εκπαίδευσης Baumstrasse και ιδρυτής του Αττικού σχολείου αρχαίου δράματος

Εχει συνεργαστεί με μεγάλους καλλιτέχνες όπως Μαρία Φαραντούρη, Χάρις Αλεξίου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Τάνια Τσανακλίδου, Λένα Πλάτωνος, Mode Plagal, Νίκο Ξυδάκη, Θανάση Παπακωνσταντίνου, Φοίβο Δεληβοριά, Χαΐνηδες, Μιχάλη Γρηγορίου.

Ως σκηνοθέτης συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο στην Ελλάδα, το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Θέατρο του Νέου Κόσμου και το Θέατρο Πορεία.

Από το 1993 δουλεύει ως επαγγελματίας ηθοποιός στο Εθνικό Θέατρο αλλά και σε δημοτικά και ιδιωτικά θέατρα ανεβάζοντας παραστάσεις αρχαίου, σύγχρονου δράματος και μουσικού θεάτρου.

Από το 1999 είναι σκηνοθέτης της ομάδας “Δρόμος με Δέντρα” με την οποία ανέβασε τον Ίωνα του Ευριπίδη, τον Ξένο του Ράινερ Μαρία Ρίλκε, την Κληρονομιά του Μαριβώ, τον Έρωτα της Λιουντμίλλα Πετρουσέφσκαγια και τον Αίαντα του Σοφοκλή (Κρατήρας 2003-6).

Ανήκει στο δυναμικό του χώρου τέχνης Κρατήρας και στο μουσικό συγκρότημα The Walter Testa Music Company.

Από το 1999 διδάσκει φωνητική και ψυχολογία της φωνής σε ηθοποιούς, τραγουδιστές, εργαστήρια και θεατρικές ομάδες.

Tο καλοκαίρι του 2003 εμφανίστηκε με το συνθέτη Θ. Παπακωνσταντίνου σε συναυλίες στην Ελλάδα και την Κύπρο. To 2007 – 2008 εμφανίστηκε στο ΜΕΤΡΟ με το Κubara Project. To 2009 συνεργάστηκε με την Τάνια Τσανακλιδου στο ΜΕΤΡΟ και με τη Λένα Πλάτωνος.

Το 2010 περιόδευσε μαζί με την Χάρι Αλεξίου στην Ελλάδα και την Κύπρο. Τον Νοέμβριο του ίδιου χρόνου εμφανίστηκε στο Παλλάς μαζί με την Ελευθερία Αρβανιτάκη και τον Τάσση Χριστογιαννόπουλο σε τραγούδια του Νίκου Ξυδάκη.

Το 2011 εμφανίστηκε στο Gazarte μαζι με τον Νίκο Ξυδάκη και σε παραστάσεις στο baumstrasse studio μαζί με τον Παναγιώτη Τσεβά.

Είναι παντρεμένη με τον μουσικό και ζωγράφο Βασίλη Μαντζούκη.