Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 1977, κυκλοφορώντας το πρώτο του άλμπουμ με τίτλο “My Aim Is True” …..

Αποτέλεσμα εικόνας για Elvis Costello

Ένας από τους πιο σημαντικούς Βρετανούς τραγουδιστές/τραγουδοποιούς, ο Elvis Costello (Declan Patrick MacManus) γεννήθηκε στο Πάντιγκτον του Λονδίνου της Αγγλίας. Συνεργάστηκε με πολλούς καλλιτέχνες όπως Tony Bennett, Lucinda Williams, Lee Konitz, Brian Eno και Paul McCartney. Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή του: “Less Than Zero“, “Watching the Detectives“, “Oliver’s Army“, “I Can’t Stand Up for Falling Down” κ.α. Το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο προέρχεται από το μικρό όνομα του Έλβις Πρίσλεϊ και από το επώνυμο “Κοστέλο” που χρησιμοποιούσε ο επίσης μουσικός πατέρας του.

Η επαγγελματική του καριέρα ξεκίνησε τη δεκαετία του ’70 και το 1977 κυκλοφόρησε τον πρώτο του δίσκο “My Aim Is True”, ο οποίος χαρακτηρίστηκε από το περιοδικό Rolling Stone ως ένας από τους καλύτερους της χρονιάς. Στη συνέχεια, κυκλοφόρησε δίσκους είτε ατομικά, είτε συνεργαζόμενος με τα συγκροτήματα The Attractions και The Imposters.

Έχει κερδίσει ένα βραβείο Γκράμι και έχει προταθεί για δύο βραβεία BRIT. Επίσης, έχει γράψει τραγούδια για τον κινηματογράφο, όπως το “She” (Μια Βραδιά στο Νότινγκ Χιλ) και το “Scarlet Tide” (Επιστροφή στο Cold Mountain). Για το δεύτερο έλαβε υποψηφιότητα μαζί με τον Τ Μπον Μπέρνετ για το Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου ΤραγουδιούΤο 2003 εισήχθη μαζί με τους The Attractions στο Rock and Roll Hall of Fame και την επόμενη χρονιά το Rolling Stone τον κατέταξε 80ο στους 100 καλύτερους καλλιτέχνες όλων των εποχών. Το 2003 νυμφεύθηκε τη μουσικό Νταϊάνα Κραλ στο κάστρο του Έλτον Τζον και το 2006 απέκτησαν δύο δίδυμους γιους.