Οι Fall, ένα από σημαντικότερα συγκροτήματα της Μεγάλης Βρετανίας ….

Αποτέλεσμα εικόνας για the fall band

Ο τραγουδιστής των Fall, Mark E. Smith, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών σήμερα 25 Ιανουαρίου 2018. Οι Fall, ένα από σημαντικότερα συγκροτήματα της Μεγάλης Βρετανίας, ιδρύθηκαν από τον Mark E. Smith το 1976 στο Μάντσεστερ.
Η έντονη σχέση που είχε ο Smith με τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας, που συχνά απέλυε ανάλογα με τις διαθέσεις του, έχει μείνει στην ιστορία. Από τους Fall πέρασαν 66 διαφορετικοί μουσικοί από τα χρόνια της δημιουργίας τους. Το 2017,οι Fall  κυκλοφόρησαν το 32ο άλμπουμ τους, με τίτλο «New Facts Emerge», και έκαναν περιοδεία τους όποτε μπορούσε ο Smith ο οποίος αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Σε μια από τις τελευταίες τους συναυλίες ο Βρετανός τραγουδιστής εμφανίστηκε πάνω στην σκηνή σε αναπηρικό καροτσάκι.
Το 1983, ο Smith παντρεύτηκε την Brix Smith Start, μέλος του συγκροτήματος, με την οποία  χώρισαν το 1989. Στη συνέχεια παντρεύτηκε την Saffron Prior, υπεύθυνη για το fan club του γκρουπ, ενώ η τρίτη του σύζυγος ήταν Ελληνίδα. Η Ελένη Πούλου η οποία, επίσης, έπαιζε στο γκρουπ από το 2002 έως και το 2016.
Η αφηρημένη ποιητική του Smith, το εξαιρετικό ταλέντο του στη στιχουργία που ανακατευόταν με την ωμή σκηνική ειρωνεία του, εικόνα που κάποιοι λάτρευαν… και κάποιοι άλλοι λάτρευαν να μισούν,  έκαναν τις ζωντανές εμφανίσεις των Fall ξεχωριστές και αξέχαστες σε όσους τις παρακολουθούσαν.