Ο ήχος του συγκροτήματος περιλάμβανε τους μελωδικούς,με βάση το μπλουζ ήχους της κιθάρας του μαζί λατινοαμερικάνικους και αφρικανικούς ρυθμούς ……

Αποτέλεσμα εικόνας για Carlos Santana

Ο Carlos Santana, είναι Μεξικανός μουσικός ο οποίος έγινε διάσημος στα τέλη της δεκαετίας του 1960 με το συγκρότημα του,τους Santana το οποίο πρωτοτύπησε με μια μείξη ροκ και λατινοαμερικάνικης μουσικής. Ο ήχος του συγκροτήματος περιλάμβανε τους μελωδικούς,με βάση το μπλουζ ήχους της κιθάρας του μαζί λατινοαμερικάνικους και αφρικανικούς ρυθμούς που περιείχαν κρουστά όργανα όπως timbales και congas τα οποία δεν ακούγονταν ως τότε στη ροκ μουσική. Ο Σαντάνα συνέχισε να χρησιμοποιεί αυτούς τους ήχους και τις επόμενες δεκαετίες. Υπήρξε μια αναζωπύρωση της διασημότητας του στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Το 2003,το περιοδικό Rolling Stone κατέταξε τον Κάρλος Σαντάνα στο #20 της λίστας με τους 100 μεγαλύτερους κιθαρίστες όλων των εποχών. Έχει κερδίσει 10 βραβεία Grammy και 3 βραβεία Latin Grammy.

Ο Carlos Santana γεννήθηκε στο Autlán de Navarro του Μεξικού στις 20 Ιουλίου 1947. Έμαθε να παίζει βιολί στην ηλικία των 5 ετών και κιθάρα στα 8. Ο μικρότερος αδερφός του, ο Jorge Santana έγινε επίσης επαγγελματίας κιθαρίστας. Σε μικρή ηλικία,ο Κάρλος επηρεάστηκε από τον Ρίτσι Βάλενς σε μια εποχή που υπήρχαν ελάχιστοι Λατινοαμερικάνοι στην ροκ και ποπ μουσική. Η οικογένεια μετακόμισε από το Autlan στην Τιχουάνα,την πόλη του Μεξικού που συνορεύει με την Καλιφόρνια και με το Σαν Φρανσίσκο. Ο Κάρλος έμεινε στην Τιχουάνα αλλά αργότερα πήγε στην οικογένεια του στο Σαν Φρανσίσκο, αποφοίτησε από το σχολείο James Lick και το 1965 από το Γυμνάσιο Mission. Έγινε δεκτός στο πανεπιστήμιο του Northridge της Καλιφόρνια και στο πανεπιστήμιο του Humboldt, αλλά απέρριψε και τις 2 προτάσεις.

Ο Carlos Santana έγινε πολίτης των Η.Π.Α. το 1965.

Στις 19 Οκτωβρίου του 2007 η σύζυγος των 34 ετών,Ντέμπορα Σαντάνα,κατέθεσε αίτηση διαζυγίου αναφέροντας “άσπονδες διαφορές”.

Ο Κάρλος Σαντάνα αρραβωνιάστηκε τη ντράμερ Σίντι Μπλάκμαν αφού της έκανε πρόταση κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας του Universal Tone Tour στο Tinley Park του Chicago, Illinois στις 9 Ιουλίου του 2010. Ζουν στο Λας Βέγκας.