Ο Αμερικανός τζαζ μουσικός Alphonse Mouzon …..

Σχετική εικόνα

Μια μέρα σαν αυτή στις 25 Δεκεμβρίου το 2016 πέθανε στα 68 απο καρκίνο ο Αμερικανός μουσικός της Τζαζ  Alphonse Mouzon. Υπήρξε μέλος των Weather Report, και Πρόεδρος / Διευθύνων Σύμβουλος της  Tenacious Records.

Ο ALPHONSE MOUZON (ο οποίος είναι αφρικανικός Αμερικανός αναμιγμένος με γαλλική και ινδική Blackfoot) γεννήθηκε στις 21 Νοεμβρίου στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας. Παρακολούθησε το Γυμνάσιο Bonds-Wilson, όπου έλαβε την πρώιμη μουσική του κατάρτιση υπό την καθοδήγηση του καθηγητή μουσικής τέχνης Saxophonist Lonnie Hamilton III, και πήρε μερικά μαθήματα τυμπάνων από τον Charles Garner προτού παίξει συναυλίες με τη μπάντα Lonnie Hamilton. Μετά την αποφοίτησή του από το γυμνάσιο, μετακόμισε στη Νέα Υόρκη για να σπουδάσει μουσική και δράμα στο κολλέγιο της Νέας Υόρκης και ιατρική στο Ιατρικό σχολείο του Manhattan. Ο MOUZON πήρε μαθήματα τυμπάνου από τον τραγουδιστή τραγουδιστή τζαζ Μπίλι Τάιλορ Μπόμπι Τόμας. Ενώ φοιτούσε στο κολέγιο, ο Alphonse έπαιξε στο συγκρότημα της μπάντας της εκπομπής του Broadway “PROMISES, PROMISES” αφού συστήθηκε από τον Bobby Thomas (RIP). Ο MOUZON εργάστηκε επίσης ως ιατρός τεχνολόγος στο Presbyterian Hospital της Κολομβίας μετά την αποφοίτησή του από την Ιατρική Σχολή του Μανχάταν. Ωστόσο, η ιατρική σταδιοδρομία του ήταν σύντομη.

Μέχρι το 1969 η φήμη του είχε εξαπλωθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε η ιατρική σταδιοδρομία δεν ήταν πλέον ελκυστική. Στις αρχές της δεκαετίας του εβδομήντα, είχε ξεκινήσει ένα μουσικό ταξίδι που θα τον οδηγούσε σχεδόν σε όλες τις γωνιές του κόσμου και θα καθιέρωσε τη φήμη του ως ένας από τους πιο δημιουργικούς μουσικούς της εποχής. Το 1975 ο MOUZON σπούδασε στο Ινστιτούτο Ηθοποιών Lee Strasberg στο Χόλιγουντ, Καλιφόρνια. Το 1997 σπούδασε συναυλία με την Susan Ricketts και το 1998 ο MOUZON μελέτησε τις φωνητικές δυνατότητες με τον Don Pitts στο California State University του Northridge.

Το 1992, η ALPHONSE MOUZON δημιούργησε το TENACIOUS RECORDS, κυκλοφόρησε το TOP TEN CD του με τίτλο “THE SURVIVOR”. Μεταγενέστερες κυκλοφορίες σε Tenacious Records  “ON TOP OF THE WORLD”, “EARLY SPRING”, “BY ALL MEANS”, “LOVE FANTASY”, “BACK TO JAZZ”, “AS YOU WISH”, “THE NIGHT IS STILL YOUNG”, “THE SKY IS THE LIMIT”, “DISTANT LOVER”, “MORNING SUN” , and “ABSOLUTE GREATEST LOVE SONGS & BALLADS” “LIVE IN HOLLYWOOD”, “JAZZ IN BEL-AIR” were NUMBER ONE, TOP TEN, or TOP TWENTY CDs. Το “ANGEL FACE” ήταν το all-star του MOUZON για το 2011, το οποίο ήταν από τους Arturo Sandoval, τον Wallace Roney, τον Shunzo Ohno, τον Bob Mintzer, τον Ernie Watts, τον Don Menza, τον Antoine Roney, τον Charles Owens, τον Cedar Walton, τον Kenny Barron, τον Christian McBride. , Ο Henry “The Skipper” Franklin, ο Darek Oleszskiewicz, η Emma Alexandra Mouzon και ο συνθέτης / διασκεδαστής / drummer Alphonse Mouzon, ο οποίος επίσης έπαιξε πιάνο και τρομπέτα στο CD ANGEL FACE 2011 και σύντομα θα επανεκδοθεί το 2015 σε ένα διπλό άλμπουμ. Επίσης το 2015, ο MOUZON θα κυκλοφορήσει τα πολυαναμενόμενα CD όλων των αστέρων “SMOOTH AS SILK” και “HIGH NOON”.

Αγαπημένο τραγούδι στο ραδιόφωνο αλλά και δικό μας αυτό που ακολουθεί