Ο τραγουδιστής, τραγουδοποιός και κιθαρίστας John Fogerty (John Cameron Fogerty) γεννήθηκε στο Μπερκλευ της Καλιφόρνια …

Αποτέλεσμα εικόνας για John Fogerty

Το 1945 στις 28 Μαίου ο Αμερικανος τραγουδιστης, τραγουδοποιος και κιθαριστας John Fogerty (John Cameron Fogerty) γεννηθηκε στο Μπερκλευ της Καλιφορνια. Ειναι δημοφιλης για την συμμετοχη του στο rock συγκροτημα Creedence Clearwater Revival.
Ενσωματώθηκε στο συγκρότημα το 1967 και δυο χρονια αργοτερα, με την κυκλοφορια του πρωτου τους αλμπουμ γνωρισαν επιτυχια με τραγουδια οπως τα “Suzie Q”, “I Put a Spell on You” (Screamin’ Jay Hawkins). Αργοτερα ακολουθησαν και αλλες επιτυχιες οπως τα “Bad Moon Rising”, “Proud Mary”, “Have you Ever Seen the Rain?” κ.α. Απο το 1973 ακολουθησε σολο καριερα, με τραγουδια οπως το “Rockin’ All Over the World” το οποιο αργοτερα διασκευασαν και οι Status Quo. Το ονομα του γραφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame με αυτο των CCR το 1993. Το αλμπουμ του “Revival” που κυκλοφορησε το 2007, ηταν υποψηφιο για το βραβειο Grammy “Best Rock Album” αλλα εχασε απο τους Foo Fighters.