Ο Darrin Kenneth O’Brien, γνωστότερος με το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο Snow, είναι βραβευμένος Καναδός μουσικός της ρέγκε ….

Σχετική εικόνα

Γεννήθηκε στο Νορθ Γιορκ του Οντάριο στις 30 Οκτωβρίου του 1969, στην επαρχία του Τορόντο. Σε ηλικία 16 ετών εγκαταστάθηκε στο Άγιαξ του Οντάριο.Τον ανακάλυψε ο DJ Μέρβιν Πρινς, με καταγωγή από την Τζαμάικα. Το όνομα Snow σημαίνει “Super Notorious Outrageous Whiteboy” (Σούπερ Διαβόητο Εξοργισμένο Λευκό Αγόρι) και του δόθηκε από τον Πρινς. Ο Darrin Kenneth O’Brien, γνωστότερος με το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο Snow, είναι βραβευμένος Καναδός μουσικός της ρέγκε από το Τορόντο του Οντάριο. Είναι περισσότερο γνωστός για τη μεγάλη επιτυχία του 1993, “Informer”.

Ο τελευταίος πήγε το Snow στην πόλη της Νέας Υόρκης και τον σύστησε στον MC Shan, ο οποίος με τη σειρά του σύστησε τον καλλιτέχνη σε δισκογραφικούς παραγωγούς. Ως αποτέλεσμα, ο τραγουδιστής υπέγραψε συμβόλαιο με τη δισκογραφική εταιρεία Motorjam/Elektra. Το πρώτο του άλμπουμ κυκλοφόρησε το 1993 με τίτλο 12 Inches of Snow. Την παραγωγή ολόκληρου του άλμπουμ ανέλαβαν οι MC Shan και Μέρβιν Πρινς, καθώς ο Snow βρισκόταν στη φυλακή, κατηγορούμενος για επίθεση.

Μόλις αποφυλακίστηκε, το πρώτο του σινγκλ, με τίτλο “Informer” (“Καταδότης”), σε στίχους του Μέρβιν Πρινς έκανε μεγάλη επιτυχία. Το άλμπουμ πούλησε πάνω από 8 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο και το σινγκλ “Informer” παρέμεινε στην πρώτη θέση στους μουσικούς καταλόγους επιτυχιών των ΗΠΑ επί 7 συνεχείς εβδομάδες. Το “Informer” καταγράφηκε δύο φορές στο Βιβλίο των Παγκοσμίων Ρεκόρ Γκίνες ως το πλέον ευπώλητο σινγκλ στην ιστορία της αμερικανικής ρέγκε μουσικής, όπως επίσης και το σινγκλ της ρέγκε με τις περισσότερες πρωτιές σε μουσικούς καταλόγους επιτυχιών. Το δεύτερό του σινγκλ, με τίτλο “Girl I’ve Been Hurt”, ήταν στο #19 στο Hot 100.

Το 1995 αποχώρησε από τον Snow ο άνθρωπος που τον ανακάλυψε, ο Μέρβιν Πρινς. Έτσι, ο MC Shan συνεργάστηκε στο δεύτερό του άλμπουμ, με τίτλο Murder Love. Το άλμπουμ αυτό αλλά και τα επόμενα δεν έκαναν επιτυχία, όπως το παρθενικό του. Το 2000 επέστρεψε στις επιτυχίες με το “Everybody Wants to Be Like You“, και ξανά το 2002 με το “Legal“.

https://youtu.be/cFJu4HdFsHw