Ο Frankie Laine γεννήθηκε ως Francesco Paolo LoVecchio στις 30 Μαρτίου 1913 …..

Αποτέλεσμα εικόνας για Frankie Laine

Ο Φράνκι Λέιν (Frankie Laine), γεννήθηκε ως Francesco Paolo LoVecchio στις 30 Μαρτίου 1913 στο Σικάγο και απεβίωσε στις 6 Φεβρουαρίου 2007 στο Σαν Ντιέγκο, ήταν ένας από τους σημαντικότερους Αμερικανούς τραγουδιστές του εικοστού αιώνα.

Έχει στο ενεργητικό του 21 χρυσούς δίσκους και πούλησε διεθνώς πάνω από 260.000.000 δίσκους. Ξεκίνησε από την τζαζ και ριθμ και μπλουζ αλλά τελικά τον κέρδισε η ποπ μουσική. Το 1993 δημοσίευσε την αυτοβιογραφία του.

Τραγουδούσε γνωστά θεματικά τραγούδια για πολλές ταινίες western soundtracks, συμπεριλαμβανομένων των 3:10 To Yuma, Gunfight at the O.K. Corral , και Blazing Saddles , αν και δεν ήταν country & western τραγουδιστής. Ο Laine τραγούδησε μια εκλεκτική ποικιλία τραγουδιών και ειδών τραγουδιού, που εκτείνεται από το big band crooning to pop, western-themed songs, gospel, rock, folk, jazz, και blues . Δεν τραγούδησε το τραγούδι για το soundtrack High Noon , το οποίο ερμήνευσε ο Tex Ritter , αλλά η δική του έκδοση (με κάπως αλλοιωμένους στίχους, παραλείποντας το όνομα του ανταγωνιστή, Frank Miller) ήταν αυτός που το έκανε μεγαλύτερο hit, ούτε τραγούδησε το θέμα σε ένα άλλο show το  Champion the Wonder Horse (που τραγούδησε ο Mike Stewart) – αλλά η δική του εκτέλεση, στη συνέχεια το έκανε πιο δημοφιλή.

Η διαρκή δημοτικότητα του Laine απεικονίστηκε τον Ιούνιο του 2011, όταν σε μια τηλεοπτική διαφημιστική συλλογή που ονομάζεται Hits έφθασε στον αριθμό 16 στον βρετανικό chart. Το επίτευγμα επιτεύχθηκε σχεδόν 60 χρόνια μετά το ντεμπούτο του στο chart του Ηνωμένου Βασιλείου, 64 χρόνια μετά το πρώτο του μεγάλο hit στις ΗΠΑ και τέσσερα χρόνια μετά το θάνατό του.