Ο John Densmore, είναι Αμερικανός μουσικός, γνωστός ως ντράμερ του ροκ συγκροτήματος The Doors …

Σχετική εικόνα

Ο Ντένσμορ γεννήθηκε στο Λος Άντζελες στις 1 Δεκεμβρίου το 1944 και ασχολήθηκε με την μουσική από την παιδική του ηλικία, μαθαίνοντας αρχικά, πιάνο και στη συνέχεια τύμπανα. Σπούδασε στο “City College” της Σάντα Μόνικα και στο “California State University” μελέτησε την τζαζ μουσική.

Στα 21 του χρόνια ανέλαβε τα τύμπανα των Doors, παραμένοντας μαζί τους μέχρι τη διάλυση τους το 1973, δύο χρόνια μετά τον θάνατο του τραγουδιστή Τζιμ Μόρισον. Μαζί τους, γνώρισε μεγάλη επιτυχία με τα έξι στούντιο άλμπουμ που κυκλοφόρησαν μέχρι το 1971 να ανεβαίνουν στο Top-10 του Billboard και να γίνονται πλατινένια, ενώ ένας δίσκος και δύο σινγκλ τους σκαρφάλωσαν στην κορυφή των αμερικάνικων τσαρτ.

Ο Ντένσμορ έδειξε κατά καιρούς τη δυσαρέσκεια του για την καταστροφική συμπεριφορά του Μόρισον, παραιτούμενος για μία ημέρα το 1967. Μετά τον θάνατο του Μόρισον, οι Doors συνέχισαν ως τρίο, κυκλοφορώντας δύο δίσκους με μέτρια εμπορική επιτυχία, πριν διαλυθούν οριστικά το 1973.
Μετά την διάλυση των Doors, ο Ντένσμορ δημιούργησε τους Butts Band μαζί με τον κιθαρίστα Ρόμπι Κρίγκερ, ηχογραφώντας δύο άλμπουμ μέχρι το 1975, όταν και διαλύθηκαν.

Κατά την δεκαετία του ’80, ασχολήθηκε με την χορευτική μουσική περιοδεύοντας για δύο χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες με τους Bess Snyder and Co.. Μέσα στη δεκαετία έλαβε το βραβείο “LA Weekly Theater Award” για την μουσική στο “Methusalem” του Τιμ Ρόμπινς και το “NAACP award” για το έργο “Rounds“. Στη συνέχεια, συμμετείχε στις ταινίες “Get Crazy“, “Dudes” και “The Doors“.
Το 1990, εξέδωσε την αυτοβιογραφία του με τίτλο “Riders On The Storm“, ενώ το 1993 εντάχθηκε στο “Rock and Roll Hall of Fame” μαζί με τους Doors.

Το 2006, κυκλοφόρησε το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ με το συγκρότημα του, τους Tribaljazz και επτά χρόνια αργότερα επανήλθε στα φώτα της δημοσιότητας με το βιβλίο “The Doors Unhinged“, το βιβλίο που έγραψε για την δικαστική του διαμάχη με τους Κρίγκερ και Μάνζαρεκ για τα δικαιώματα του ονόματος των Doors.