Ο Peter Baltes, είναι Γερμανός μπασίστας, γνωστός ως μέλος των Accept ….

Αποτέλεσμα εικόνας για Peter Baltes

Ο Μπάλτες γεννήθηκε στο Ζόλινγκεν στις 4 Απριλίου το 1958 και ξεκίνησε να ασχολείται με την μουσική παίζοντας κιθάρα, πριν ασχοληθεί με το μπάσο.
Στα είκοσι του χρόνια έγινε μέλος των Accept αντικαθιστώντας τον Ντίτερ Ρούμπαχ και κυκλοφόρησε μαζί τους τους δίσκους “Accept” και “I’m a Rebel“, πριν αρχίσει η άνοδος της δημοτικότητας τους με το άλμπουμ “Breaker“. Η εκτίναξη του ονόματος του συγκροτήματος ήλθε με τον δίσκο “Restless and Wild” το 1982, ενώ η επιτυχία στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού ήλθε με το “Balls to the Wall“, το οποίο έγινε χρυσό στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.
Ο Μπάλτες αποτέλεσε βασικό στέλεχος του συγκροτήματος μέχρι την διάλυση του, βοηθώντας στην σύνθεση και την δημιουργία των άλμπουμ τους. Το 1989, κυκλοφόρησε μαζί τους το “Eat the Heat” με τον Ντέιβιντ Ρις στα φωνητικά, ενώ πιο πριν είχε συμμετάσχει στο “Savage Amusement” των Scorpions και το “Breaking the Chains” των Dokken.
Το 1992, οι Accept επανενώθηκαν με τον τραγουδιστή Ούντο Ντιρκσνάιντερ κυκλοφορώντας τρεις δίσκους μέχρι το 1996, όταν και διαλύθηκαν και πάλι. Παράλληλα, ο Μπάλτες συμμετείχε σε δύο δίσκους του Νορβηγού κιθαρίστα Τζον Νόρουμ, πρώην μέλους των Europe.
Το 2008, συμμετείχε στον δίσκο “Hellbassbeaters” των Bassinvaders, πρότζεκτ του Μάρκους Γκρόσκοπφ των Helloween. Λίγο αργότερα, οι Accept επανενώθηκαν για άλλη μια φορά, με τον Μαρκ Τορνίλο στα φωνητικά, κυκλοφορώντας τα άλμπουμ “Blood of the Nations” το 2010, “Stalingrad” το 2012 και “Blind Rage” το 2014, το οποίο σκαρφάλωσε στην κορυφή των τσαρτ της Γερμανίας και της Φινλανδίας.