Ο Richie Faulkner, είναι Άγγλος κιθαρίστας, γνωστός ως μέλος του …

Αποτέλεσμα εικόνας για richie faulkner

Ο Ριτσι Φόλκνερ γεννήθηκε την πρωτοχρονιά του 1980 στο Λονδίνο της Αγγλίας. Ξεκίνησε να παίζει κιθάρα στα εφηβικά του χρόνια και ηχογράφησε την πρώτη του επαγγελματική δουλειά με τους Deeds το 2002, στο άλμπουμ με τίτλο “Blown“.

Το 2006, έκανε γκεστ εμφάνιση στο “Feed My Soul” των Voodoo Six, ενώ είχε ήδη ενταχθεί στο προσωπικό σχήμα της Λώρεν Χάρις, κόρης του μπασίστα και ιδρυτή των Iron Maiden, Στιβ Χάρις. Μαζί της, κυκλοφόρησε το άλμπουμ “Calm Before the Storm” τον Ιούνιο του 2008.

Τον Απρίλιο του 2011, έγινε μέλος των Judas Priest αντικαθιστώντας τον Κ.Κ. Ντάουνινγκ. Η πρώτη του εμφάνιση με το συγκρότημα έγινε στην εκπομπή “American Idol”, όπου έπαιξαν τα “Breaking the Law” και “Living After Midnight” μαζί με τον Τζέιμς Ντάρμπιν.

Το 2013, έκανε την ενορχήστρωση σε επτά κομμάτια του δίσκου “Charlemagne: The Omens of Death” του Κρίστοφερ Λι, ενώ ανακοινώθηκε η ολοκλήρωση του νέου δίσκου των Judas Priest, του πρώτου με τον Φόλκνερ στη σύνθεση τους, το οποίο κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2014 με τίτλο “Redeemer of Souls“.