Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017 ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για news

Ελλαδα

 • Μήνυμα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) θέλησε να στείλει από την Αθήνα ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, στο πλαίσιο του πολιτικού του σχεδίου για τη θεσμική εμβάθυνση της Ευρώπης και ενίσχυση της παρουσίας της, με τη Γαλλία να διαδραματίζει στην προσπάθεια αυτή κεντρικό ρόλο.
 • Από την Πνύκα στέλνουμε μήνυμα σε ολόκληρο τον κόσμο: Είμαστε αποφασισμένοι να προωθήσουμε το διάλογο στην Ευρώπη, για δημοκρατική επανίδρυση, για νέο Συμβόλαιο Δημοκρατίας, Ισότητας και Αλληλεγγύης, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. «Με τις αξίες της Αθηναϊκής Δημοκρατίας, της Γαλλικής Επανάστασης και του Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού οφείλουμε να αλλάξουμε την Ευρώπη» είπε, αλλιώς το ευρωπαϊκό οικοδόμημα δεν έχει μέλλον. Δεν χρειαζόμαστε μόνο κοινό υπουργό Οικονομικών, αλλά και υπουργό Κοινωνικής Πολιτικής.
 • Από την Πνύκα επέλεξε ο Γάλλος πρόεδρος να αναπτύξει το όραμά του για το μέλλον της Ευρώπης, κίνηση υψηλού συμβολισμού. «Είναι επίσκεψη στην πηγή της ίδιας της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού που υπήρξαν το τσιμέντο της Ευρώπης και που πρέπει να ξαναγίνουν οι βάσεις του κοινού μέλλοντός μας» είπε ο Μακρον για την επίσκεψή του στην Ελλάδα.  Για ανάγκη επανίδρυσης της Ευρώπης θα μιλήσει και Αλέξης Τσίπρας. Δείτε ζωντανά τις ομιλίες.
 • Τις διαφορές, που κάνουν τη διαφορά ανάμεσα στις επισκέψεις δύο Γάλλων προέδρων, του Μακρόν και του Ολαντ, επί πρωθυπουργίας Τσίπρα εντοπίζει το sansimera.gr. Σασπένς μέχρι να βγει το προεδρικό ζεύγος από το αεροπλάνο, τι φορούσε η Μπριζίτ, τι είπε και ποια ήταν η κυρία που χαιρέτησε εγκάρδια με σταυρωτά φιλιά. Οι συζητήσεις και οι δηλώσεις και ο ενικός του Αλ.Τσίπρα ωσάν να ήταν παιδικοί φίλοι. Οι βόλτες της Μπριζίτ με την Μπέτυ Μπαζιάνα, αλλά και οι κάρτες που μοίρασε η σύζυγος Μακρόν σε νέα παιδιά….
 • Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, Νικόλαος Μελετίου, ενημερώνει τους πολίτες που διαμένουν στις συνοικίες, «Αεροδρόμιο», «Γκορυτσά», «Τρύπα Αλεπούς», «Κόκκινη Εκκλησιά», «Ψάρι» και «Θερμοκήπια», για την προγραμματισμένη επιχείρηση εξουδετέρωσης δύο βομβών του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, που βρέθηκαν στο χώρο της 112ης Πτέρυγας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας (Αεροδρόμιο Ελευσίνας).

Κοσμος

 • Ο μεγαλύτερος γιος του αμερικανού πρόεδρου Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στα μέλη της Επιτροπής Δικαστικών Υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας ότι κανόνισε μια συνάντηση με μια ρωσίδα δικηγόρο τον Ιούνιο του 2016, καθώς πίστευε ότι είχε στην κατοχή της πληροφορίες που θα μπορούσαν να βλάψουν την υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον.
 • Στους 14 ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών από τον φονικό κυκλώνα Ιρμα που ισοπεδώνει νησιά τις Καραϊβικής προκαλώντας βιβλικές καταστροφές. Δείτε βίντεο και φωτορεπορτάζ
 • Αλλάζει τους κανονισμούς για τις επιτρεπόμενες αποσκευές στην καμπίνα η ιρλανδική Ryanair. Συγκεκριμένα, οι επιβάτες δεν θα μπορούν, πλέον, να μεταφέρουν κατά τη διάρκεια της πτήσης δύο χειραποσκευές, εκτός κι αν έχουν προτεραιότητα επιβίβασης.
 • Η Βρετανία αποδέσμευσε ποσό 12 εκατομμυρίων στερλινών (περίπου 13 εκατ. ευρώ) και στέλνει ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού για να βοηθήσει τα νησιά που έχουν πληγεί από τον κυκλώνα Ίρμα στην Καραϊβική, ανακοίνωσε την Πέμπτη η κυβέρνηση.
 • Την ανησυχία του για τις βρετανικές προτάσεις σχετικά με την επίλυση του ζητήματος της Ιρλανδίας και της Βόρειας Ιρλανδίας, μετά το Brexit, εξέφρασε την Πέμπτη από τις Βρυξέλλες ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ Μισέλ Μπαρνιέ, παρουσιάζοντας τις αρχές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το ζήτημα αυτό.

Οικονομια

 • Επιχειρώντας μια πρώτη αποτίμηση της επίσκεψης Μακρόν, από όσα έχουν εξελιχθεί έως τώρα, το συμπέρασμα το οποίο προκύπτει είναι ότι ο Γάλλος πρόεδρος έχει ξεκάθαρα έναν στόχο: να βάλει την σφραγίδά του στην μετεξέλιξη της Ευρώπης. Πάντα στη «βάση» της αλληλεγγύης. Ο Μακρόν είναι ξεκάθαρος, για παράδειγμα, σε ό,τι αφορά στο ΔΝΤ για το οποίο -χωρις να αμφισβητεί το ρόλο του- δεν αντιλαμβάνεται για ποιο λόγο θα πρέπει να εμπλέκεται σε ένα ευρωπαικό θέμα…
 • Η διαμόρφωση σύγχρονου και με αναπτυξιακό προσανατολισμό θεσμικού πλαισίου για την επαναλειτουργία υπό πτώχευση, πτωχευμένων και εγκαταλελειμμένων επιχειρήσεων αποτέλεσε το κύριο αντικείμενο σύσκεψης υπό τον αντιπρόεδρο Γ.Δραγασάκη. Συγκροτείται Ομάδας Εργασίας με τη συμμετοχή των υπουργείων Εργασίας και Δικαιοσύνης, που θα ετοιμάσει νομικό πλαίσιο το οποίο θα παρέχει τη δυνατότητα στους εργαζόμενους να αναλάβουν αυτές τις επιχειρήσεις.
 • Δεν κατάφερε να κρατήσει το θετικό πρόσημό του έως το τέλος της συνεδρίασης το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο τελικά έκλεισε την Τρίτη με μικρές απώλειες και υπό το βάρος της διόρθωσης αρκετών δεικτοβαρών μετοχών. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 811,04 μονάδες, σημειώνοντας απώλειες 0,08%.
 • Αμετάβλητα διατήρησε τα βασικά επιτόκια το ΔΣ της ΕΚΤ, ενώ στην ανακοίνωσή του επαναλαμβάνει ότι θα παραμείνουν στα σημερινά τους επίπεδα για παρατεταμένη χρονική περίοδο και πολύ πέραν του χρονικού ορίζοντα των αγορών ομολόγων (QE). Επίσης επιβεβαιώνει την πρόθεσή του να συνεχίσει τις αγορές ομολόγων (QE) έως τα τέλη Δεκεμβρίου του 2017 ή και αργότερα, εφόσον χρειαστεί.
 • Το φθινόπωρο θα αποφασίσουμε για την προσαρμογή των εργαλείων πολιτικής για το 2018, τόνισε ο Μ.Ντράγκι, δίνοντας το σήμα που αναμένουν οι αγορές. Επανέλαβε ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν στα σημερινά χαμηλά επίπεδα για παρατεταμένη χρονική περίοδο, αλλά και ότι το QE θα συνεχιστεί ως το Δεκέμβριο του 2017 ή και αργότερα. Ανοδική αναθεώρηση της ανάπτυξης για φέτος, αλλά αυτό δεν μεταφράζεται ακόμη σε αύξηση του πληθωρισμού. Πηγή ανησυχίας το ισχυρό ευρώ. Ημιτελής η ΟΝΕ.

Αθλητισμος

 • Οι σύλλογοι της Premier League ψήφισαν υπέρ της πρότασης να λήξει η μεταγραφική περίοδος του επόμενου καλοκαιριού πριν από την έναρξη της σεζόν. Έτσι, από την επόμενη αγωνιστική περίοδο, η μεταγραφική περίοδος θα κλείνει στις 17:00 (19:00 ώρα Ελλάδας) την Πέμπτη πριν από την έναρξη της σεζόν στην Premier League. Στην ψηφοφορία δεν υπήρξε ομοφωνία. Οι σύλλογοι πάντως, θα συνεχίσουν να έχουν τη δυνατότητα να παραχωρούν ποδοσφαιριστές έως το τέλος της «κανονικής» μεταγραφικής περιόδου.
 • Η ώρα για να αναλάβει δράση η ακριβότερη μεταγραφή του Ολυμπιακού επί προεδρίας Βαγγέλη Μαρινάκη έφτασε. Αν και ο Μπέσνικ Χάσι υπολόγιζε να χρησιμοποιήσει αργότερα τον Μπιορν Ένγκελς, καθώς εντάχθηκε πρόσφατα στην ομάδα, έχει κάνει μόνο τρεις προπονήσεις με τους «ερυθρόλευκους» και χρειάζεται λίγο χρόνο μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως στις απαιτήσεις, ωστόσο ο τραυματισμός του Γιάγκος Βούκοβιτς, αλλάζει κάπως τα δεδομένα και πλέον ο Βέλγος άσος καλείται να σηκώσει το βάρος στο κέντρο της άμυνας.
 • Με πρόβλημα επέστρεψε από τις υποχρεώσεις του με την Εθνική Σερβίας ο Γιάγκος Βούκοβιτς. Ο στόπερ του Ολυμπιακού τραυματίστηκε στη διάρκεια της αναμέτρησης με την Ιρλανδία για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018, στην οποία ξεκίνησε βασικός, όμως δεν αντικαταστάθηκε ως τη λήξη με αποτέλεσμα η κατάστασή του να επιδεινωθεί.
 • Τη συμβολή του Κυριάκου Παπαδόπουλου στη μεταγραφή του στην Μπάγερ Λεβερκούζεν αποκάλυψε ο Παναγιώτης Ρέτσος στη διάρκεια της παρουσίασής του από τη γερμανική ομάδα. Ο 19χρονος διεθνής άσσος είχε την πρώτη του γνωριμία με τα ΜΜΕ της χώρας, όντας η δεύτερη πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία των «ασπιρίνων» και ήταν λογικό να τραβήξει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας. Ο Έλληνας στόπερ συστήθηκε στους δημοσιογράφους ως «Πάνος» και δεν έκρυψε την ικανοποίησή του που θα συνεχίσει την καριέρα του στην Bundesliga: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και είναι τιμή μου που θα παίξω στη Λεβερκούζεν και σε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου, όπως είναι το γερμανικό».
 • Ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης οι εργασίες στο 2ο Παγκόσμιο Συνέδριο του Χάρβαρντ, που φέτος φιλοξενήθηκε από την ΠΑΕ Ολυμπιακός. Οι σύνεδροι εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίησή τους και μετά τις ομιλίες στο «Γ.Καραϊσκάκης» φόρεσαν τις φανέλες του Ολυμπιακού και έπαιξαν ποδόσφαιρο.
 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ french-presi_1

Μακρόν: «Ιστορική και πολιτική αυτοκτονία η διάλυση της Ευρώπης»

«Χρειαζόμαστε την Ευρώπη περισσότερο από ποτέ», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Εμανουέλ Μακρόν, κατά την ομιλία του το βράδυ της Πέμπτης στον λόφο της Πνύκας, όπου «ξετύλιξε» το όραμά του για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 07s10apodeixeiw

Συνεχίζουν να μην κόβουν αποδείξεις παρά την απειλή των λουκέτων

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι έλεγχοι στις νησιωτικές περιοχές της χώρας, με τους ελεγχόμενους με τη σειρά τους να επιμένουν να αποκρύπτουν εισοδήματα από την εφορία, παρά το γεγονός ότι σε αρκετούς εξ αυτών έχει επιβληθεί το μέτρο του 48ωρου σφραγίσματος.

ΚΟΣΜΟΣ 06s1xijinping-thumb-large

Γερμανία – Κίνα: Υπέρ αυστηρότερων κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ συμφώνησαν σήμερα στην ανάγκη επιβολής αυστηρότερων κυρώσεων εις βάρος της Βόρειας Κορέας, έπειτα από την τελευταία δοκιμή πυρηνικών όπλων της Πιονγιάνγκ.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ tsipras-a-ma

Μακρόν προς Τσίπρα: Επανέρχεται η ανάπτυξη, τηρήστε τις δεσμεύσεις σας

Το μήνυμα ότι η Γαλλία θα στηρίξει την προσπάθεια της Ελλάδας, η οποία, όπως ανέφερε «επανέρχεται στην ανάπτυξη, την ανάπτυξη και τις επενδύσεις» έστειλε ο Εμανουέλ Μακρόν, κατά τις κοινές δηλώσεις με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου. Τι είπαν οι δύο άνδρες για τον ρόλο του ΔΝΤ.

ΕΛΛΑΔΑ 16s7prosf-thumb-large

Εννέα μετανάστες επέστρεψαν στην Τουρκία

Εννέα παράτυποι μετανάστες τρεις από το Πακιστάν, δύο από την Αλγερία, δύο από την Αίγυπτο, ένας από το Μαρόκο και ένας από το Μπαγκλαντές επέστρεψαν σήμερα στην Τουρκία από το λιμάνι της Μυτιλήνης μέσω του λιμανιού στο Δικελί.

ΕΛΛΑΔΑ 09s1paiat-thumb-large-thumb-large

Τζ. Πάιατ: Σημαντικός ο ρόλος της Ελλάδας στην ενεργειακή τροφοδοσία της Ευρώπης

Τον σημαντικό ρόλο της Ελλάδας, αλλά και ειδικά της Αλεξανδρούπολης, στη διαφοροποίηση των πηγών ενεργειακής τροφοδοσίας στην Ευρώπη για την παροχή φθηνής και ασφαλούς ενέργειας, υπογράμμισε ο Αμερικανός πρέσβης στη χώρα μας, Τζέφρι Πάιατ, κατά τη σημερινή ομιλία του στο Oil & Gas Forum, που διοργανώνει στην Αλεξανδρούπολη το Ελληνο-αμερικανικό Επιμελητήριο.

ΕΛΛΑΔΑ tap_1-thumb-large-thumb-large-thumb-large

Ολοκληρώθηκε πάνω από το 50% του αγωγού ΤΑΡ

Την ολοκλήρωση του διαδριατικού αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50%, σχεδόν 16 μήνες μετά την έναρξη του έργου, σε ό,τι αφορά τα πεδία μελέτης, προμήθειας και κατασκευής, ανακοίνωσε σήμερα η Κοινοπραξία κατασκευής του έργου.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 8eodwrakhs-thumb-large

Στ. Θεοδωράκης: Γιατί είμαι με τον Μακρόν

Τους λόγους για τους οποίους «είναι με τον Μακρόν» εξήγησε με ανάρτησή του στο Facebook ο επικεφαλής του Ποταμιού και επίσημος υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, Σταύρος Θεοδωράκης.

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Ξένη δημοσίευση taxideuontas-alliws

«Ταξιδεύοντας Αλλιώς» Μια επίσκεψη στην Αβάνα…

Η Ιωάννα Λουλούδη είναι δημοσιογράφος και παραγωγός της εκπομπής «Ταξιδεύοντας Αλλιώς». Το πρώτο από τα τρία μέρη του ντοκιμαντέρ για την Κούβα θα προβληθεί στο ΣΚΑΪ αυτήν την Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου, στις 18.45.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ synanthsh-to_4

Ποιες επιχειρήσεις θα δώσουν το παρών στην αυριανή συνάντηση με Μακρόν και Τσίπρα

Ηχηρά ονόματα της ελληνικής επιχειρηματικότητας από τον χώρο της βιομηχανίας, των χρηματοοικονομικών, των τραπεζών, του τουρισμού, της διατροφής, της ναυτιλίας κ.α. περιλαμβάνονται στη λίστα με τους Έλληνες επιχειρηματίες που θα συναντηθούν αύριο με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, τον Αλέξη Τσίπρα και τους Γάλλους επιχειρηματίες που συνοδεύουν τον Γάλλο πρόεδρο, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αθήνα για να διερευνήσουν την προοπτική συνεργασιών.

ΚΟΣΜΟΣ katalonia1-thumb-large

Καταλωνία: Ακύρωση του νόμου για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος ζητά ο Ραχόι

REUTERS

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι δήλωσε σήμερα ότι θα ζητήσει από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας να ακυρώσει τον νόμο για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος που εγκρίθηκε χθες από το καταλανικό κοινοβούλιο.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ trapeza-tis-ellados-thumb-large-thumb-large

Μείωση του ELA κατά 5 δισ.

Μειώνεται κατά 5 δισ. ευρώ το ανώτατο όριο δανεισμού των ελληνικών τραπεζών από το Μηχανισμό Εκτακτης Ρευστότητας (ELA), μείωση, η οποία, κατά την ΤτΕ, «αντανακλά τη βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών».

ΚΟΣΜΟΣ turkey_flag-thumb-large

«Συναγερμός» στο τουρκικό προεδρικό – έρευνα εις βάρος πρώην συνεργάτη του Ερντογάν

ΝΙΚΟΣ ΣΤΕΛΓΙΑΣ

Μια νέα απόφαση της αμερικανικής δικαιοσύνης κρούει τον κώδωνα κινδύνου στο τουρκικό προεδρικό μέγαρο. Οι αμερικανικές αρχές ξεκινούν έρευνα και δικαστική διαδικασία για πρώην στενό συνεργάτη του Τούρκου προέδρου.

ΕΛΛΑΔΑ nosokomeia-giatroi-thumb-large

Αντισυνταγματικές οι περικοπές των γιατρών ΕΣΥ, έκρινε και το Μονομελές Πρωτοδικείο

ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ

Τη «γραμμή» του Ελεγκτικού Συνεδρίου που είχε κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές των γιατρών του ΕΣΥ που είχαν συμπεριληφθεί σε μνημονιακό νόμο ακολούθησε το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, αναγνωρίζοντας την αντισυνταγματικότητα του επίμαχου νόμου.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ synanthsh-to_1

Mακρόν: Δυνατή Ευρώπη κοντά στις αξίες της

«Όλη η κυβέρνησή μου και οι υπουργοί της Γαλλίας θα συνεχίσουν τις προσπάθειες για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, και θέλω να συγχαρώ την κυβέρνηση για τις μεταρρυθμίσεις. Έγιναν πολλές θυσίες από τους Έλληνες» τόνισε ο κ. Μακρόν κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο Προεδρικό Μέγαρο.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ 07s10polo

Oι ΗΠΑ στον δρόμο της εθνικής νεανίδων

Mία μεγάλη πρόκληση περιμένει σήμερα την εθνική ομάδα πόλο Νέων Γυναικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που διεξάγεται στον Βόλο. Τα κορίτσια του Στέφανου Λέανδρου αντιμετωπίζουν τις ΗΠΑ στον προημιτελικό της διοργάνωσης.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ypodoxh-toy

Παυλόπουλος: Οι εταίροι μας θα πράξουν αυτό που τους αναλογεί σε ό,τι αφορά το ελληνικό χρέος

«Σας καλωσορίζω στην Αθήνα ως συνεχιστή, από την πλευρά της Γαλλίας, της μακράς και ειλικρινούς φιλίας και στενής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών μας, των οποίων αρχικοί -για να μην αδικώ άλλες προσωπικότητες στην συνέχεια- ιστορικοί σταθμοί υπήρξαν οι δεσμοί που οικοδόμησαν ο στρατηγός Ντε Γκωλ και ο Βαλερύ Ζισκάρ Ντ’ Εσταίν με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή» ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ 07s11cosc

Ρεκόρ διακίνησης κοντέινερ για την Cosco τον Αύγουστο

ΝΙΚΟΣ ΡΟΥΣΑΝΟΓΛΟΥ

Την καλύτερη επίδοση στη μέχρι τώρα πορεία της στο λιμάνι του Πειραιά πέτυχε η Cosco τον φετινό Αύγουστο, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες της εταιρείας, διακινήθηκαν συνολικά 344.000 εμπορευματοκιβώτια.

ΚΟΣΜΟΣ erdogan

Αντίθετα με τις προτροπές Ερντογάν θα ψηφίσουν οι Τούρκοι της Γερμανίας

Η πλειονότητα των τουρκικής καταγωγής Γερμανών πολιτών δηλώνει πως θα ψηφίσει τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) και τους Πράσινους στις επερχόμενες εκλογές, παρακούοντας την προτροπή του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

ΚΟΣΜΟΣ 8338590106_13197196

ΕΕ: Η αποζημίωση για καθυστέρηση πτήσης δεν επηρεάζεται από το αν είναι απευθείας ή όχι

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάνθηκε σήμερα ότι η αποζημίωση πρέπει να υπολογίζεται με βάση την απόσταση σε ευθεία γραμμή μεταξύ των αεροδρομίων της πρώτης αναχωρήσεως και της τελικής αφίξεως.

 

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ 07s15aek

AEK: Δημιουργεί ομάδα στη θέση του τεχνικού διευθυντή

Το θέμα του αντικαταστάτη του Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας στην ΑΕΚ, καθώς στο σύγχρονο ποδόσφαιρο η θέση του τεχνικού διευθυντή είναι καίρια για τη γενικότερη λειτουργία της ομάδας.

ΚΟΣΜΟΣ mdf98336_28214833

Φιλιππίνες: Ο γιος και ο γαμπρός του Ντουτέρτε κατηγορούνται για εμπόριο ναρκωτικών

Ο γιος και ο γαμπρός του Ροντρίγκο Ντουτέρτε αρνήθηκαν σήμερα, ενώπιον μιας επιτροπής έρευνας του Κογκρέσου, ότι ανήκουν σε μια οργάνωση λαθρεμπόρων ναρκωτικών, καθώς μαίνεται ο αμφιλεγόμενος πόλεμος κατά των ναρκωτικών στη χώρα, ο οποίος έχει κοστίσει τη ζώη σε χιλιάδες ανθρώπους.

ΚΟΣΜΟΣ 26s3poutin-thumb-large

Πούτιν: O Tίλερσον έχει μπλέξει με «κακές παρέες»

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον, «έχει μπλέξει με κακές παρέες», από τότε που τιμήθηκε με το ρωσικό παράσημο Φιλίας για τη συμβολή του στην ανάπτυξη των αμερικανορωσικών σχέσεων το 2013, όντας επικεφαλής της ExxonMobil, αστειεύθηκε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια των εργασιών του οικονομικού φόρουμ του Βλαδιβοστόκ.

ΕΛΛΑΔΑ 07092017arxaia001

Aγρίνιο: Δύο συλλήψεις για υπόθεση αρχαιοκαπηλίας

Συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι στο Αγρίνιο, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 49 και 47 ετών, για παράνομη κατοχή και μεταφορά αρχαίου αντικειμένου, σημαντικής αρχαιολογικής και ιστορικής αξίας. Το αντικείμενο προοριζόταν για πώληση.

ΚΟΣΜΟΣ kim1-thumb-large

Με «ισχυρά αντίμετρα» απειλεί τις Ηνωμένες Πολιτείες η Βόρεια Κορέα

REUTERS

Η Βόρεια Κορέα δεσμεύθηκε να απαντήσει με «ισχυρά αντίμετρα» στις πιέσεις και τις κυρώσεις που προωθούν οι ΗΠΑ, κατηγορώντας την Ουάσιγκτον ότι επιδιώκει ανοικτά πόλεμο, στο περιθώριο οικονομικού φόρουμ στο Βλαδιβοστόκ της Ρωσίας.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 07s10frenchprs

Συνέντευξη Μακρόν στην «Κ»: Η Γαλλία θα στηρίξει την Ελλάδα στο νέο ξεκίνημα

ΑΛΕΞΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΛΛΙΣ

Μήνυμα στήριξης αποστέλλει, μέσω εφ’ όλης της ύλης συνέντευξης στην «Κ», ο Γάλλος πρόεδρος, που έφτασε στην Αθήνα συνοδευόμενος από μεγάλη ομάδα επιχειρηματιών.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 07s10flk-thumb-large--2

Υπ. Δικαιοσύνης: «Προτρέχει και ασχημονεί» η ΝΔ

ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ

«Προτρέχει και ασχημονεί», αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Δικαιοσύνης σχετικά με τη θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την επικείμενη νομοθετική ρύθμιση που θα παρατείνει με σημαντικές εξαιρέσεις τον λεγόμενο νόμο Παρασκευόπουλου.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΑΠΟΨΗ nor_fish

Scarus cretensis

Από τον Εύωχο

Στην Κρήτη, στα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες ή στη Σικελία, αν βρίσκουμε τον σκάρο, η επιστημονική του ονομασία τον θέλει Κρητικό: Scarus cretensis.

ΚΟΣΜΟΣ trump-thumb-large

Απρόσμενη συμφωνία Τραμπ-Δημοκρατικών για το όριο δανεισμού της ομοσπονδιακής κυβέρνησης

REUTERS

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πέτυχε μια απρόσμενη και ασυνήθιστη συμφωνία με τους Δημοκρατικούς στο Κογκρέσο,  παρατείνοντας το όριο δανεισμού της αμερικανικής κυβέρνησης μέχρι την 15η Δεκεμβρίου του 2017.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 07s10bankc

Δεύτερη αύξηση επιτοκίων από την Τράπεζα του Καναδά

Η Τράπεζα του Καναδά αύξησε χθες τα επιτόκια για δεύτερη φορά σε λιγότερο από δύο μήνες και εξέπληξε τους οικονομικούς κύκλους όταν άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο περαιτέρω αυξήσεων πριν από το τέλος του έτους.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ζύμες / Πίτες / Τάρτες dsc_2545

Προδημοσίευση: Πατσαβουρόπιτα

Φώτης Χρυσανθίδης

Μια καταπληκτική συνταγή με πολύ απλά υλικά. Βάζεις τα φύλλα στο ταψί και τα περιχύνεις με έναν χυλό. Όταν ψηθούν, «πίνουν» τα υγρά και μαλακώνουν μέσα, αλλά η επιφάνεια γίνεται τραγανή και αποκτά μια ωραία, ρόδινη κρούστα.

ΚΟΣΜΟΣ euro1--3-thumb-large

Με πρόσθετες κυρώσεις απειλεί την Πιονγιάνγκ η ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προετοιμάζει πρόσθετες κυρώσεις εναντίον της Βορείας Κορέας, απαντώντας στη νέα πυρηνική δοκιμή της χώρας και συμπληρώνοντας το νέο πακέτο κυρώσεων που εξετάζει να επιβάλει ο ΟΗΕ στην Πιονγιάνγκ, ανακοίνωσε σήμερα η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Φεντερίκα Μογκερίνι, από το Τάλιν της Εσθονίας.

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ shutterstock_229686835

Ματιές στο καλοκαίρι

Έντεκα συντάκτες της «Καθημερινής» καταγράφουν τις δικές τους ιστορίες διακοπών από την Κέρκυρα και τη Σκιάθο έως την Αμοργό.

ΕΛΛΑΔΑ 07s10gvr

Κόντρα για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Πολιτική αντιπαράθεση προκάλεσε η εξαγγελία –κατά τη διάρκεια συνάντησης με νεοεισαχθέντες στα ΑΕΙ– του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη ότι ως κυβέρνηση θα επιτρέψει τη λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων με αυστηρή αδειοδότηση και έλεγχο.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 07s7trm

Προσωρινή συμφωνία για το ύψος του αμερικανικού χρέους

REUTERS

Βρέθηκε προσωρινά κοινό έδαφος για την αύξηση του ορίου στο αμερικανικό χρέος και τη χρηματοδότηση των ομοσπονδιακών υπηρεσιών μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, αλλά και τη στήριξη των πλημμυροπαθών από την καταιγίδα «Χάρβεϊ».

ΚΟΣΜΟΣ astillimag1

Ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν θέση του συριακού στρατού στην επαρχία Χαμά

Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη έπληξαν μια θέση του συριακού στρατού στην επαρχία Χαμά της δυτικής Συρίας σήμερα τα ξημερώματα, προκαλώντας τον θάνατο δύο ανθρώπων και υλικές ζημιές, ανακοίνωσε ο συριακός στρατός.

ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ 06s11emirates_lou

Πρόσωπα της Πέμπτης

Συνάντηση κορυφής συνέβη χθες στο Αμπου Ντάμπι με θέμα το νέο Λούβρο της Μέσης Ανατολής. Η Γαλλία, που εκπροσωπήθηκε από την υπουργό Πολιτισμού Φρανσουάζ Νισέν, ανακοίνωσε από κοινού με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τη συμφωνημένη ημερομηνία για τα εγκαίνια του νέου Λούβρου.

ΚΟΣΜΟΣ russia_putin1

Πούτιν: Aδύνατον να τρομάξουμε τη Βόρεια Κορέα

REUTERS, ΑΠΕ

«Αδύνατον να τρομάξει η Βόρεια Κορέα από τις κυρώσεις που της έχουν επιβληθεί και τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών με τη Νότια Κορέα», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Νέα Δημοκρατία 06s66mitsotakis

Μητσοτάκης: «Δεν θέλω να είμαι αρεστός σε όλους»

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΑ ΠΕΛΩΝΗ

«Δεν προτίθεμαι να επαναλάβω τα σφάλματα του παρελθόντος, να προδικάσω δηλαδή ένα πλέγμα ακοστολόγητων και μαξιμαλιστικών προτάσεων μόνο και μόνο για να είμαι αρεστός και ευχάριστος στο εθνικό ακροατήριο», διαμήνυσε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΑΤΖΕΝΤΑ 06s13atz

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΑΝΟΥΔΟΥ

Με την κωμική όπερα «Η ωραία Ελένη» του Ζακ Οφενμπαχ σε μουσική διεύθυνση Μιχάλη Οικονόμου και σκηνοθεσία Ισίδωρου Σιδέρη ξεκινούν απόψε οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Κολωνού, στις 8.30 μ.μ., στο θέατρο Κολωνού. Είσοδος ελεύθερη.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ 07s10frs

Η Four Seasons θα λειτουργήσει τον Αστέρα Βουλιαγμένης

ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΣΟΥΝΗΣ

H διεθνής ξενοδοχειακή εταιρεία Four Seasons Ηotels and Resorts θα λειτουργήσει στον Αστέρα Βουλιαγμένης το πρώτο πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημά της στην Ελλάδα με την επωνυμία Four Seasons Astir Palace Hotel Athens.

ΚΟΣΜΟΣ dominicanr1e

Η Ιρμα απειλεί και ακίνητα του προέδρου Τραμπ

REUTERS

Ο τυφώνας Ιρμα, ο οποίος προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές σε πολλά νησιά της Καραϊβικής, πέρασε επίσης από μια έπαυλη 11 υπνοδωματίων που ανήκει στον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στο νησί Άγιος Μαρτίνος.

ΕΛΛΑΔΑ 07s11niarxos10

Δωρεά 200 εκατ. για την Υγεία από το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος

ΙΩΑΝΝΑ ΦΩΤΙΑΔΗ

Νέα δωρεά στον κλάδο της Υγείας, ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ, ανακοίνωσε το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Τα χρήματα θα διατεθούν για την ανέγερση ή ανακατασκευή νοσοκομείων και την ενίσχυση του ΕΚΑΒ με ελικόπτερα.

ΚΟΣΜΟΣ wh

ΗΠΑ: Απειλές για κυρώσεις σε οποιονδήποτε κάνει εμπορικές συναλλαγές με τη Βόρεια Κορέα

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στιβ Μνούτσιν διεμήνυσε ότι σε περίπτωση που τα Ηνωμένα Έθνη δεν επιβάλουν σκληρότερες κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα εξαιτίας των πυρηνικών δοκιμών της, έχει έτοιμο ένα εκτελεστικό διάταγμα που θα υποβάλει στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ προς υπογραφή, το οποίο θα επιβάλλει κυρώσεις σε οποιαδήποτε χώρα συναλλάσσεται με την Πιονγκγιάνγκ.

ΕΛΛΑΔΑ 07s10flk

Ερχεται παράταση στον νόμο Παρασκευόπουλου για τις αποφυλακίσεις

ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ

Με τροπολογία αναμένεται να παραταθεί η ισχύς του νόμου Παρασκευόπουλου, που είχε επικριθεί για αθρόες αποφυλακίσεις κρατουμένων, ωστόσο η νέα ρύθμιση θα περιλαμβάνει σειρά εξαιρέσεων για τους δράστες ειδεχθών εγκλημάτων.

ΚΟΣΜΟΣ 07s11tyf

Ο τυφώνας «Ιρμα» πνίγει την Καραϊβική

REUTERS, A.P.

Ισχύ επτά τρισεκατομμυρίων βατ, διπλάσια από αυτή που εξαπέλυσαν όλες οι βόμβες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου μαζί, έχει ο τυφώνας «Ιρμα» που σαρώνει την Καραϊβική και κατευθύνεται προς τη Φλόριντα.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 07s10makr

Συνέντευξη Μακρόν στην «Κ»: «Είμαι αισιόδοξος για το μέλλον της Ελλάδας»

«Μήνυμα εμπιστοσύνης» στην Ελλάδα στέλνει ο πρόεδρος της Γαλλίας και αποκλείει με εμφατικό τρόπο κάθε σκέψη περί Grexit, επισημαίνοντας ότι θα σηματοδοτούσε, αργά ή γρήγορα, το τέλος του ευρώ.

Αθλητικές

ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ – 07/09/17
SPORTDAY – 07/09/17
ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ – 07/09/17
LIVE SPORT – 07/09/17
ΠΡΑΣΙΝΗ – 07/09/17
ΩΡΑ ΓΙΑ ΣΠΟΡ – 07/09/17
ΓΑΥΡΟΣ – 07/09/17
Η ΓΑΤΑ – 07/09/17
ARENA PRESS – 07/09/17
SPORTIME – 05/09/17

Ημερήσιες Πολιτικές

ΤΑ ΝΕΑ – 07/09/17
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ – 07/09/17
ESPRESSO – 07/09/17
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – 07/09/17
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ – 07/09/17
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – 07/09/17
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ – 07/09/17
Η ΑΥΓΗ – 07/09/17

Εβδομαδιαίες

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ – 07/09/17

Οικονομικές

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ – 07/09/17

Τα Πρωτοσέλιδα Της Περιφέρειας

ΑΓΩΝΑΣ – 07/09/17
Η ΑΛΗΘΕΙΑ – 07/09/17

ΗΜΕΡΗΣΙΑ (ΗΜΑΘΙΑ) – 07/09/17
ΜΑΓΝΗΣΙΑ – 07/09/17
ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ – 07/09/17
ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ – 07/09/17
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ – 07/09/17

ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ – 07/09/17

ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ – 07/09/17
ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ – 07/09/17

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ (ΛΑΡΙΣΑ) – 07/09/17
ΕΝΗΜΕΡΟΣ – 07/09/17