Στα δεκαέξι του χρόνια, ξεκίνησε να δουλεύει σαν τεχνικός φωτισμού στις ζωντανές εμφανίσεις του thrash metal συγκροτήματος Slayer, ενώ έκανε δεύτερα φωνητικά στο τραγούδι ….

Αποτέλεσμα εικόνας για Gene Hoglan

Ο Gene Hoglan, είναι αμερικανός μουσικός, γνωστός ως ντράμερ των χέβι μέταλσυγκροτημάτων Dark AngelDeathTestamentFear Factory, Strapping Young Lad, κ.α.

Ο Χόγκλαν γεννήθηκε στις  31 Αυγούστου το 1967 στο Ντάλας των Ηνωμένων Πολιτειών και ξεκίνησε να παίζει τύμπανα σε εφηβική ηλικία, όντας αυτοδίδακτος.

Στα δεκαέξι του χρόνια, ξεκίνησε να δουλεύει σαν τεχνικός φωτισμού στις ζωντανές εμφανίσεις του thrash metal συγκροτήματος Slayer, ενώ έκανε δεύτερα φωνητικά στο τραγούδι “Evil Has No Boundaries” από το πρώτο άλμπουμ του συγκροτήματος με τίτλο “Show No Mercy“. Κατά το διάστημα στο οποίο εργαζόταν μαζί με τους Slayer άντλησε εμπειρίες από το ντράμερ του συγκροτήματος, Ντέιβ Λομπάρντο.

Το 1984 έγινε μέλος των War God και στις αρχές του 1985 έγινε μέλος των Dark Angel με τους οποίους κυκλοφόρησε το θρυλικό άλμπουμ “Darkness Descends” το 1986, όπως και τα “Leave Scars” (1989), “Time Does Not Heal” (1991) και το ζωντανά ηχογραφημένο “Live Scars“.

Μετά τη διάλυση των Dark Angel το 1992, ο Χόγκλαν εντάχθηκε στους Death ηχογραφώντας μαζί τους τα “Individual Thought Patterns” το 1993 και “Symbolic” το 1995. Στα τέλη του 1996, έγινε μέλος των Strapping Young Lad ηχογραφώντας μαζί τους το δίσκο “City” το 1997, όπως και το ζωντανά ηχογραφημένο “No Sleep Till Bedtime” την επόμενη χρονιά. Ενδιάμεσα είχε κυκλοφορήσει το “Demonic” με τους Testament, ενώ μέχρι το 2001 συμμετείχε στους δίσκους “Infinity“, “Physicist” και “Terria” του τραγουδιστή των Strapping Young Lad, Ντέβιν Τάουνσεντ.

Ακολούθησε η επανένωση των Dark Angel το 2002, με τους οποίους περιόδευσε για τρία χρόνια, ηχογραφώντας μόνο τη διασκευή στο τραγούδι “Creeping Death” των Metallica. Το 2005 οι Dark Angel διαλύθηκαν και την ίδια μοίρα είχαν δύο χρόνια αργότερα οι Strapping Young Lad έχοντας κυκλοφορήσει τα άλμπουμ “Strapping Young Lad“, “Alien” και “The New Black“. Την ίδια εποχή, συμμετείχε στο thrash metal συγκρότημα Tenet με τον κιθαρίστα Τζεντ Σάιμον, ηχογραφώντας το δίσκο “Sovereign“, το 2009.

Σε δύο περιοδείες του συγκροτήματος Opeth το 2004 και το 2005, ο Χόγκλαν αναπλήρωσε το ντράμερ Μάρτιν Λόπεζ ο οποίος παρουσίασε προβλήματα υγείας. Επίσης, συμμετέχει από το 2007 στο death metal συγκρότημα Dethklok από το τηλεοπτικό πρόγραμμα “Metalocalypse”, έχοντας κυκλοφορήσει μαζί τους τρεις δίσκους.

Το 2009, εντάχθηκε και στους Fear Factory, ηχογραφώντας μαζί τους το άλμπουμ “Mechanize” και παραμένοντας στο συγκρότημα για τρία χρόνια.

Το 2011, επανήλθε στους Testament μετά από 14 χρόνια για να ηχογραφήσουν το άλμπουμ “The Dark Roots of Earth“, τον πιο επιτυχημένο δίσκο του συγκροτήματος ο οποίος ανέβηκε στο # 12 των αμερικανικών τσαρτ.

Στα τέλη του 2013 ανακοινώθηκε η επανένωση των Dark Angel, με τον Χόγκλαν να αναλαμβάνει και πάλι τα τύμπανα και να περιοδεύουν μέσα στο 2014.