Το πρώτο συγκρότημα του ήταν οι Blessings, με τους οποίους παρέμεινε μέχρι το 1975, όταν ο Ρίτσι Μπλάκμορ του πρότεινε ….

Αποτέλεσμα εικόνας για Tony Carey

Ο Tony Carey (Antony Laurence Carey) είναι Αμερικάνος κιμπορντίστας και πιανίστας, γνωστότερος γα τη συνεργασία του με το χαρντ ροκ συγκρότημα των Rainbow.

Ο Κάρεϊ γεννήθηκε στην Καλιφόρνια στις 16 Οκτωβρίου 1953. Σε νεαρή ηλικία, οι γονείς του στήριξαν το ταλέντο του και τον βοήθησαν να μάθει να παίζει πιάνο και να τραγουδάει.

Το πρώτο συγκρότημα του ήταν οι Blessings, με τους οποίους παρέμεινε μέχρι το 1975, όταν ο Ρίτσι Μπλάκμορ του πρότεινε να γίνει μέλος του προσωπικού του σχήματος, Ritchie Blackmore’s Rainbow. Με τους Rainbow συνεργάστηκε για τους δίσκους “Rainbow Rising” (1976) και “Rainbow On Stage” (1977), αλλά και το “Live in Germany 1976” το οποίο κυκλοφόρησε το 1990. Περιόδευσε δύο φορές σε όλο τον κόσμο με τους Rainbow και αξιομνημόνευτα έμειναν τα σόλο του στα τραγούδια “A Light in the Black” και “Tarot Woman“. Το 1978 αντικαταστάθηκε από τον Ντέηβιντ Στόουν.

Μετά την αποχώρηση του από τους Rainbow γνώρισε τον Γερμανό μάνατζερ Πέτερ Χάουκε, με τον οποίο ο Κάρεϊ κυκλοφόρησε τα πρώτα του άλμπουμ, “In the Absence of the Cat” και “I Won’t Be Home Tonight“. Επίσης, το 1982 κυκλοφόρησε τα ορχηστρικά “Yellow Power“, “Explorer“, “Heaven” και “No Human“. Το “Some Tough City” του 1984, ανέβηκε στο # 60 των αμερικανικών τσαρτ, με τα σινγκλ “The First Day Of Summer” και “A Fine Fine Day” να ανεβαίνουν στο # 33 και το # 22, αντίστοιχα. Κατά την περιοδεία του το 1984, άνοιγε συναυλίες των Night Ranger.

Το 1985, ακολούθησε ο δίσκος “Blue Highway“, χωρίς ιδιαίτερη εμπορική επιτυχία. Ταυτόχρονα, συμμετείχε στο συγκρότημα Planet P Project, με τους οποίους κυκλοφόρησε τους δίσκους “Planet P” μέσω της “Geffen Records” και “Pink World” μέσω της “MCA”. Το 1987 ηχογράφησε το σάουντρακ της γερμανικής ταινίας “Der Joker” με τίτλο “Bedtime Story“. Την επόμενη χρονιά κυκλοφόρησε το σάουντρακ “Wilder Western Inclusive” με το σινγκλ “Room With A View” το οποίο ανέβηκε στο # 3 των γερμανικών τσαρτ και έγινε χρυσό.

To 1989, κυκλοφόρησε το προσωπικό του άλμπουμ “For You” (# 46 στη Γερμανία), με το Top-40 σινγκλ “I Feel Good“. Ακολούθησαν τα “Storyville” το 1990, “The Long Road” το 1992 και το “Cold War Kids” το 1994, ενώ ενδιάμεσα έπαιξε πλήκτρα σε δύο δίσκους των Sinner. Συνέχισε με τα σάουντρακ “Birds in Cages” (1995) και “Gefangen im Jemen” (1999).

Το 2004 κυκλοφόρησε το προσωπικό του άλμπουμ “Islands and Deserts” και την επόμενη χρονιά το πρώτο μέρος της τριλογίας “Go Out Dancing” των Planet P Project, με τίτλο “1931“. Το 2006 έπαιξε πλήκτρα και έκανε την παραγωγή στο “Songs for the Siren” του Ντέηβιντ Νόπφλερ και κυκλοφόρησε το ορχηστρικό “The Voyager Files“. Το 2008 ηχογράφησε το δεύτερο μέρος της τριλογίας “Go Out Dancing” των Planet P Project με τίτλο “Levittown” και την επόμενη χρονιά το “Out in The Rain“. Ακολούθησαν τα “Christmas Hymns” το 2009, “Stanislaus County Kid Volume I” το 2010 και “Stanislaus County Kid Volume II” το 2011.