Ποτέ δεν ήξερε τον βιολογικό του πατέρα, μουσικό. Αυτός μεγάλωσε από τον πατριό …

Αποτέλεσμα εικόνας για Larry Coryell

Ο Larry Coryell (γεννημένος Lorenz Albert Van DeLinder III , 2 Απριλίου 1943 – 19 Φεβρουαρίου 2017) ήταν Αμερικανός τζαζ κιθαρίστας γνωστός ως “Νονός της Fusion”. Ο Larry Coryell γεννήθηκε στο Galveston του Τέξας. Ποτέ δεν ήξερε τον βιολογικό του πατέρα, μουσικό. Αυτός μεγάλωσε από τον πατριό του Γκέν, χημικό μηχανικό, και τη μητέρα του Cora, που τον ενθάρρυνε να μάθει πιάνο όταν ήταν τεσσάρων ετών. Ο Coryell αποφοίτησε από το Richland High School , όπου έπαιξε σε τοπικά συγκροτήματα όπως οι Jailers, οι Rumblers, οι Royals και οι Flames. Έπαιξε επίσης με τα Checkers από την Yakima . Στη συνέχεια μετακόμισε στο Σιάτλ για να παρακολουθήσει το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον.

Παντρεύτηκε τη συγγραφέα-ηθοποιό Julie Nathanson. Εμφανίστηκε στο εξώφυλλο των άλμπουμ του, Lady Coryell, Larry Coryell at the Village Gate, and The Lion and the Ram και έγραψε το βιβλίο Jazz-Rock Fusion βασισμένο σε συνεντεύξεις με μουσικούς όπως ο Chick Corea και ο John McLaughlin. Τραγουδούσε σε ένα κομμάτι στο άλμπουμ του Coryell του Comin ‘Home το 1984. Το ζευγάρι χώρισε το 1985. Πέθανε το 2009.

Στην δεκαετία του ’70, δημιουργεί τους Foreplay με τον Mike Mandel, έναν φίλο από την παιδική ηλικία, αν και τα άλμπουμ αυτής της περιόδου, Barefoot Boy, Offering και The Real Great Escape πιστώθηκαν μόνο στο “Larry Coryell”. Δημιούργησε τους The Eleventh House το 1973. Αρκετά από τα άλμπουμ της ομάδας περιελάμβαναν τον drummer Alphonse Mouzon .

Ηχογράφησε δύο άλμπουμ ντουέτας κιθάρας με τον Philip Catherine . Το 1979, σχημάτισε το The Trio Guitar με τους John McLaughlin και Paco de Lucia . Η ομάδα περιόδευσε την Ευρώπη και βιντεοσκόπησε ένα βίντεο που καταγράφηκε στο Royal Albert Hall στο Λονδίνο με τίτλο Meeting of Spirits . Στις αρχές του 1980, ο εθισμός του Coryell στα ναρκωτικά οδήγησε στην αντικατάστασή του από τον Al Di Meola . Ηχογράφησαν το Together με την κιθαρίστα Emily Remler , η οποία πέθανε από υπερβολική δόση ηρωίνης το 1990.

Ο Coryell πέθανε στις 19 Φεβρουαρίου του 2017, από καρδιακή ανεπάρκεια στην πόλη της Νέας Υόρκης, στην ηλικία των 73 ετών. Έπαιζε στο Iridium jazz club στο Μανχάταν τα Σαββατοκύριακα.