Η χαρισματική Beth Ditto είναι πανέτοιμη για την έλευση της πρώτης προσωπικής δουλειάς της, ύστερα από 17 έτη παρουσίας στο σχήμα των Gossip.

Ως κεντρικό μέλος του inde-disco συγκροτήματος, η Αμερικανίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός έγινε διάσημη για την αντισυμβατική στάση της, αμφισβητώντας τις αντιλήψεις για τη γυναικεία ομορφιά και τη σεξουαλικότητα. Η μαγευτική gospel-soul φωνής της έχει συγκριθεί με τα προσόντα σπουδαίων γυναικών όπως οι Etta James, Janis Joplis και Tina Turner.

Η Beth Ditto μεγάλωσε σε μία φτωχή οικογένεια στο Αρκάνσας των Η.Π.Α. μαζί με τη μητέρα, τα έξι αδέρφια της και διάφορους πατριούς. Έχει υπάρχει βασικό μέλος των Gossip από την ίδρυσή τους, το 1999, μέχρι τη διάλυσή τους, το 2016. Στο διάστημα αυτό κυκλοφόρησαν 5 δίσκους, 4 live album, 7 EPs, 11 singles και 10 video clip.

Ταυτόχρονα με τη συμμετοχή της στις Gossip, η Beth Ditto έχει εμφανιστεί μαζί με άλλους καλλιτέχνες στο «Consequences» (2010) των Crisis, ένα τραγούδι με φιλνανθρωπικό χαρακτήρα. Το 2010 επιχείρησε για πρώτη φορά ένα προσωπικό βήμα με ένα EP τεσσάρων τραγουδιών, σε παραγωγή των Simian Mobile Disco, δηλαδή των James Ford (Arctic Monkeys, Klaxons) και Jas Shaw. Το 2013 τραγούδησε στο «A Rose By Any Names» των Blondie, μέσα από το άλμπουμ «Ghosts of Download».

Η Beth Ditto έχει μιλήσει ανοιχτά για τη σεξουαλική ταυτότητά της, ενώ έχει ταχθεί υπέρ της υπεράσπισης της ΛΟΑΤ και της φεμινιστικής κοινότητας. Έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις με τις δηλώσεις στις οποίες έχει προβεί κατά καιρούς σε διάφορα ΜΜΕ. Επίσης, έχει δημιουργήσει τη δική της σειρά ρούχων.

Ο παρθενικός προσωπικός και ολοκληρωμένος δίσκος της Beth Ditto με τίτλο «Fake Sugar» θα κυκλοφορήσει στις 16 Ιουνίου από τη Myra’s Child και τη Virgin Records / Universal, περιλαμβάνοντας 12 τραγούδια. Την παραγωγή έχει αναλάβει ο Jennifer Decilveo (Andra Day, Ryn Weaver).

Beth Ditto - Fake Sugar (album cover 2017) - Hit Channel