Ο Έρικ Λιν Ράιτ (Eric Lynn Wright) ήταν Αμερικανός ράπερ, συνθέτης και στιχουργός.

Ο Έρικ γεννήθηκε από τον Ρίτσαρντ και την Κάθι Ράιτ το 1964, στο Κόμπτον της Καλιφόρνια. Ο πατέρας του δούλευε σε ταχυδρομείο, ενώ η μητέρα του σε σχολείο. Ο Έρικ παράτησε για λίγο καιρό το σχολείο στο Λύκειο και πουλούσε ναρκωτικά. Ασχολήθηκε με την ραπ και χρησιμοποίησε το όνομα Eazy-E και έτσι άρχισε την καριέρα του. Έγινε μέλος της Κέλι Πάρκ Κόμπτον Καπ και αργότερα πήρε το απολυτήριο Λυκείου.

Το 1987 μαζί με τον φίλο του τον Τζέρι Χέλερ, άνοιξαν μία δισκογραφική εταιρία με το όνομα Ruthless Records. Με την Ruthless Records συνεργάστηκαν γνωστά πρόσωπα, όπως ο Ice Cube , o Dr Dre με τα οποία έκαναν μια ομάδα ράπερ, την N.W.A. Αργότερα, προστέθηκαν και οι DJ Yella, MC Ren & Arabian Prince. Ο πρώτος τους δίσκος ήταν το 1987 με τίτλο N.W.A. and the Posse, ενώ το 1988 έβγαλαν τον επόμενο δίσκο τους, με το όνομα Straight Outta Compton αναφέροντας τον τόπο τους. Ο Έρικ αποφάσισε να κάνει βγάλει ένα CD με δικά του τραγούδια, κάτι που το πραγματοποίησε. Το Eazy-Duz-It πουλήθηκε σε 2.000.000 κόσμο, με αποτέλεσμα να βγάλει άλλα δύο CD. Τα We Want Eazy και το Eazy-Er Said Than Dunn. O τελευταίος δίσκος των N.W.A. ήταν το 1991 με τον τίτλο Niggaz4 Life αποχαιρετώντας το ευρύ τους κοινό. Στο βιντεοπαιχνίδι Grand Theft Auto: San Andreas πολύς κόσμος συνδέει την εμφάνιση του Eazy-E με τον χαρακτήρα του παιχνιδιού, Ryder.

Ο Έρικ ήταν εμπλεκόμενος με τον υπόκοσμο. Δηλαδή ναρκωτικά, πορνεία και εμπόριο όπλων, χωρίς όμως ποτέ να αποδειχθεί κάτι τέτοιο. Τον Φεβρουάριο του 1995 ο Έρικ πέρασε από ιατρικές εξετάσεις και διαπιστώθηκε πως έχει την νόσο του AIDS. Tο απόγευμα της 26 Μαρτίου 1995 τον βρήκε νεκρό η φιλενάδα του, σε ηλικία 31 χρονών. Η κηδεία του έγινε στην τοποθεσία Γουίτερ, στην Καλιφόρνια.