Η Φέργκι Ντούχαμελ (Stacy Ann “Fergie” Ferguson) είναι Αμερικανίδα τραγουδίστρια, τραγουδοποιός, σχεδιάστρια μόδας, τηλεοπτική παρουσιάστρια και ηθοποιός. Είναι η τραγουδίστρια του χιπ-χοπ γκρουπ The Black eyed Peas.

Η Φέργκι ήταν μέλος του γυναικίου γκρουπ Wild Orchid. Το 2001, άφησε το γκρουπ και την επόμενη χρονιά άρχισε να συνεργάζεται με τους The Black Eyed Peas.Με τους The Black Eyed Peas, απόλαυσε μια σειρά από επιτυχίες και άλμπουμ πριν κυκλοφόρησε το σόλο άλμπουμ της, το Σεπτέμβριο του 2006 με επιτυχία. Οι Black Eyed Peas γνώρισαν περαιτέρω επιτυχία με την κυκλοφορία του τρίτου τους άλμπουμ με την Φέργκι, The END (2009). Συνέχισε την επιτυχία με τους The Black Eyed Peas και κυκλοφόρησαν το άλμπουμ The Beginning (2010).

Οι Black Eyed Peas ηχογραφούσαν το τρίτο τους album, Elephunk (2003), όταν ο Will.i.am κάλεσε την Φέργκι να δοκιμάσει για ένα τραγούδι που ονομάζεται “Shut Up”. Η Φέργκι τους βοήθησε σε πέντε επιπλέον τραγούδια για το άλμπουμ. Το άλμπουμ γνώρισε μεγάλη επιτυχία και η Φέργκι έγινε το τέταρτο μέλος των The Black Eyed Peas.

Η Φέργκι συνάντησε τον Τζος Ντούχαμελ τον Σεπτέμβριο του 2004 όταν οι Black Eyed Peas έκαναν μια σύντομη εμφάνιση στο σόου του Ντούχαμελ, Las Vegas. Η Φέργκι και ο Ντούχαμελ αρραβωνιάστηκαν τον Δεκέμβριο του 2007. Παντρεύτηκαν σε μια καθολική τελετή στις 10 Ιανουαρίου 2009. Έχουν έναν γιο, τον Έϊξελ Τζακ Ντούχαμελ,που γεννήθηκε στις 29 Αυγούστου 2013.