Η Κέσα Ρόουζ Σέμπερτ (Kesha Rose Sebert), γνωστή επαγγελματικά ως Kesha, είναι Αμερικανίδα τραγουδίστριαστιχουργός και ράπερ.

Το 2005, σε ηλικία 18 ετών, η Κέσα υπέγραψε συμβόλαιο με τη δισκογραφική εταιρεία του Δρ. Λουκ, Kemosabe Entertainment. Αν και ήταν ενεργή μουσικός από τότε, κάνοντας φωνητικά και γράφοντας τραγούδια για άλλους καλλιτέχνες, αναδείχτηκε στις αρχές του 2009 με τη συμμετοχή της στο νούμερο ένα σινγκλ του ράπερ Flo Rida, “Right Round.” Το ντεμπούτο άλμπουμ της, Animal και η πρώτη της εκτεταμένη εκτέλεση, Cannibal, κυκλοφόρησαν το 2010. Η ανευλαβής μουσική και η εικόνα της Κέσα την ώθησαν στο να αποκτήσει άμεση εμπορική επιτυχία, με το Animal να κάνει ντεμπούτο στην Αμερική ως το νούμερο ένα άλμπουμ. Ακόμη, τα σινγκλ “Tik Tok” και “We R Who We R” από το άλμπουμ κατέκτησαν την πρώτη θέση μεταξύ άλλων τραγουδιών από το άλμπουμ και την επανακυκλοφορία του που έφτασαν στην πρώτη δεκάδα. Το ίδιο διάστημα, συνέχισε να γράφει τραγούδια για άλλους καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένου το τραγούδι “Till the World Ends” για τη Μπρίτνεϊ Σπίαρς. Το Warrior, το δεύτερο άλμπουμ της Κέσα κυκλοφόρησε το Δεκέμβριο του 2012 και παρήγαγε το όγδοο τραγούδι της που έφτασε στην πρώτη δεκάδα, το “Die Young”.

Ευρωπαϊκό Μουσικό Βραβείο MTV Καλύτερου Ποπ Καλλιτέχνη, Ευρωπαϊκό Μουσικό Βραβείο MTV Καλύτερου Νέου Καλλιτέχνη

Η Κέσα κατηγόρισε τον Δρ.Λουκ πως από την αρχή της Επαγγελματικής συνεργασίας τους την προσέβαλε ψυχικά, την βίασε, δημοσίευε άρθρα κατά της Κέσα και της οικογένειάς της και τέλος της έδεινε ναρκωτικά για να αδυνατήσει. Έκανε δίκη εναντίον του ωστέ να σπάσει το συμβόλαιό τους μα τελικά 19 Φεβρουαρίου του 2016 απορρίφθηκε προσωρινά.