Η Λέενα Πέισα (Leena Peisa) είναι Φινλανδή μουσικός, που παίζει πλήκτρα. Γεννήθηκε στις 16 Μαρτίου 1979 στη Βάνταα. Έγινε γνωστή όταν μπήκε στο μέταλ συγκρότημα Lordi ως Αwa.

H Leena παίζει πιάνο από την ηλικία των 4, και από την εφηβεία της έχει παίξει σε κάποιες φινλανδικές μπάντες. Η πρώτη μπάντα στην οποία συμμετείχε ήτανε οι Punaiset Messiaat με του οποίους κυκλοφόρησε 3 άλμπουμ. Το 1998 η μπάντα διαλύθηκε και η Λέενα τελείωσε το σχολείο και σπούδασε κοινωνική και πολιτική αγωγή στο πανεπιστήμιο του Ελσίνκι. Το 2005 ο ιδρυτής των Punaiset Messiaat δημιούργησε μια νέα indie rock μπάντα, τους Dolchamar και έτσι η Leena μαζί τους ηχογράφησε το Rebela Sono, ένα άλμπουμ το 2005.

Την ίδια χρονιά, ο Sampsa Astala της πρότεινε να μπεί στους Lordi, και έτσι έγινε. Ηχογράφησε κάποια σημεία από το επερχόμενο τους τότε “Arockalypse” και την επόμενη χρονιά η μπάντα πήρε την πρωτιά στον διαγωνισμό της Eurovision. Μετά την Eurovision ακολούθησαν πολλές περιοδείες ανά τον κόσμο.

Στις 25 Ιουλίου 2012 μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της μπάντας, η Awa θα έφευγε από το συγκρότημα, διότι όπως δήλωσε “το να συμμετέχεις σε μια μπάντα σαν τους Lordi, χρειάζεται μεγάλη σωματική και ψυχική δύναμη, κάτι που αυτή τη στιγμή εγώ δεν έχω.” Η τελευταία της συναυλία με το συγκρότημα ήταν στις 11 Αυγούστου 2012. Αμέσως μετά την αποχώρησή της η Leena δημιούργησε ένα ανοιχτό προφίλ στο facebook για όλους τους φαν της ώστε να διατηρήσει επικοινωνία μαζί τους.

Σήμερα η Leena μένει μόνιμα στην Ιταλία με τον αρραβωνιαστικό της Cosimo Binetti, κιθαρίστα της Ιταλικής power metal μπάντας The Dogma.

Της αρέσει πολύ η φωτογραφία σαν χόμπι και έχει πτυχίο στην αισθητική. Φημολογείται ότι το 1996 είχε κερδίσει έναν τίτλο ομορφιάς στην χώρα της σε κάποια καλλιστεία.