Ο Τι-Μπόουν Γουόκερ (T-Bone Walker) ήταν αμερικανός μουσικός της μπλουζ. Το πραγματικό του όνομα ήταν Aaron Thibeaux Walker και γεννήθηκε στις 28 Μαΐου του 1910 στο Λίντεν του Τέξας. Άρχισε από μικρός να μαθαίνει μπάντζο και κατά το 1920 έπαιζε σαν lead boy για τον Μπλάιντ Λέμον Τζέφερσον (Blind Lemon Jefferson) στο Ντάλας, ενώ παράλληλα άρχισε να ασχολείται και με την κιθάρα. Το 1929 κυκλοφόρησε ο πρώτος του δίσκος, ενώ τον επόμενο χρόνο άρχισε να παίζει με την μπάντα του Καμπ Κάλογουεϊ (Cub Calloway).

Το 1935 μετακόμισε στην Καλιφόρνια, ενώ άρχισε να χρησιμοποιεί στις εμφανίσεις του μια καινούργια εφεύρεση της εποχής, την ηλεκτρική κιθάρα. Το 1940 σχημάτισε τη δικιά του μπάντα. Μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο, και μέχρι το 1954, γνώρισε την πιο δημιουργική του περίοδο, που του χάρισε επιτυχίες όπως Hypin Lonesome Woman Blues, Vacation Blues, Travelling Blues και το κλασικό Call It Stormy Monday.

Το 1955 άρχισε ηχογραφήσεις στο Σικάγο με τον Τζούνιορ Γουέλς (Junior Welsh), όμως σύντομα σταμάτησε λόγω προβλημάτων που του προκαλούσε το έλκος του. Ξανάρχισε να παίζει γύρω στα 1960, κάνοντας και περιοδείες στην Ευρώπη. Το 1972 εμφανίστηκε στο Φεστιβάλ του Μοντρέ. Αυτή η νέα περίοδος επιτυχίας σταμάτησε και πάλι λόγω προβλημάτων υγείας, αυτή τη φορά στους πνεύμονες. Η υγεία του συνέχισε να χειροτερεύει, και τελικά πέθανε από πνευμονία στις 16 Μαρτίου 1975 στο Λος Άντζελες.

Ο Τι-Μπόουν Γουόκερ έπαιξε βασικό ρόλο στη συγκρότηση της σύγχρονης μπλουζ. Ήταν ο πρώτος που χρησιμοποίησε ηλεκτρική κιθάρα, την οποία χρησιμοποίησε με δεξιοτεχνία, εκτελώντας συνθέσεις γεμάτες λυρισμό. Επίσης συνδύασε τον ήχο των μπλουζ με αυτόν των Big bands των δεκαετιών ’30-’40.