Άγγλος κιθαρίστας και από τους πρωτοπόρους του κινήματος της acid jazz στα τέλη του 20ού αιώνα …..

Αποτέλεσμα εικόνας για Ronny Jordan

Ο Ronny Jordan, ήταν Άγγλος κιθαρίστας και από τους πρωτοπόρους του κινήματος της acid jazz στα τέλη του 20ού αιώνα. Επιπρόσθετα, μπορεί να συμπεριληφθεί σε αρκετά άλλα είδη της τζαζ, όπως soul jazz, contemporary jazz, jazz funk, crossover jazz και smooth jazz.

Γεννήθηκε ως Ronald Laurence Albert Simpson στο Λονδίνο στις 29 Νοεμβρίου 1962. Άρχισε να γίνεται γνωστός με τη συμμετοχή του στο ηχογράφημα του ράπερ Guru Jazzmatazz, Vol. 1, το οποίο κυκλοφόρησε το 1993. Τα τραγούδια του επίσης παρουσιάστηκαν στο συλλεκτικό άλμπουμ Stolen Moments: Red Hot + Cool , το οποίο κυκλοφόρησε το 1994 για λογαριασμό της οργάνωσης Red Hot Organization. Από τα μουσικά θέματα του Τζόρνταν γνωστό είναι και το So what.

Από την κυκλοφορία του πρώτου του δίσκου το 1992, με τίτλο Antidote, τα κομμάτια του Τζόρνταν βρέθηκαν στους μουσικούς καταλόγους επιτυχιών του περιοδικού Billboard . Εξάλλου, έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία, όπως το βραβείο ΜΟΒΟ (The MOBO Best Jazz Act Award) ,το βραβείο Γκίμπσον για τον καλύτερο κιθαρίστα της τζαζ ( Gibson Guitar Best Jazz Guitarist Award), ενώ το 2000 για το A Brighter Day ήταν υποψήφιος για ένα Βραβείο Γκράμι στην κατηγορία καλύτερο άλμπουμ της σύγχρονης τζαζ. Πέθανε στις 13 Ιανουαρίου 2014