Ίδρυσε τη δική του δισκογραφική εταιρεία, Deathlike Silence, και έγινε μέλος των Mayhem το 1984, αρχικά με το όνομα «Destructor» …..

Ο Øystein Aarseth (Έιστεϊν Άαρσετ), γνωστός και με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Euronymous, ήταν Νορβηγός κιθαρίστας του Black Metal.

Ήταν μέλος του συγκροτήματος Mayhem. Ίδρυσε τη δική του δισκογραφική εταιρεία, Deathlike Silence, και έγινε μέλος των Mayhem το 1984, αρχικά με το όνομα «Destructor». Στο συγκρότημα ήταν και οι Jorn Stubberud και Kjetil Manheim. Ο ίδιος άλλαξε το όνομα σε Euronymous, εμπνευασμένο από την Ελληνική μυθολογία απο τον δάιμονα του Άδη Ευρύνομο, ενώ έλεγε πως σημαίνει «Πρίγκιπας του θανάτου» στα ελληνικά. Όταν ο Dead, τραγουδιστής των Mayhem, αυτοκτόνησε ο Euronymous ανακάλυψε το πτώμα και πήρε φωτογραφίες για να το χρησιμοποιήσει σε μελλοντικό εξώφυλλο δίσκου. Πιστεύεται επίσης ότι ο Euronymous κατανάλωσε μέρος από τον εγκέφαλο του Dead και μοίρασε σε συγκεκριμένους ανθρώπους κομμάτια από το κρανίο του ως φυλαχτά.

Στις 10 Αυγούστου του 1993, ένα γεγονός έκανε το Black Metal πιο γνωστό στο ευρύ κοινό. Ο Νορβηγός Øystein ‘Euronymous’ Aarseth, κιθαρίστας των Mayhem δολοφονήθηκε απ’τον τότε μπασίστα των Mayhem, Varg Vikernes (αληθινό όνομα: Kristian Larsson Vikernes), μοναδικό μέλος του one-man band σχήματος, Burzum (από το 1991). Ο Vikernes μαχαίρωσε θανάσιμα τον Euronymous με πολλαπλά χτυπήματα. Το πτώμα του Euronymous βρέθηκε έξω από το διαμέρισμα του με 23 πληγές (μαχαιριές), δύο στο κεφάλι, πέντε στο λαιμό και δεκάξι στη πλάτη. Ο Vikernes υποστήριξε ότι ο Euronymous του επιτέθηκε πρώτος και πως οι περισσότερες πληγές στο σώμα του θύματος προκλήθηκαν από σπασμένα γυαλιά, τα οποία έπεσαν κατά τη διάρκεια της πάλης, μεταξύ των δύο ανδρών. Επίσης ο Vikernes ανέφερε πως ο Euronymus σχεδίαζε να τον απαγάγει, να τον δέσει και να τον βασανίσει μέχρι θανάτου. Το δικαστήριο βρήκε ένοχο τον Vikernes για το φόνο του Euronymous, όπως και για τον εμπρησμό τεσσάρων εκκλησιών. Ο Vikernes χαμογέλασε καθώς άκουγε την ετυμηγορία του δικαστηρίου, μια εικόνα που μεταφέρθηκε ευρέως από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Στις 24 Μαΐου 2009 ο Vikernes αποφυλακίσθηκε με περιοριστικούς όρους.