ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Αποτέλεσμα εικόνας για 30 Απριλίου

Ελλάδα

 • Ηράκλειο: 37χρονη κατέρρευσε σε γυμναστήριο και χαροπαλεύει στην εντατική. Τριανταεφτάχρονη γυναίκα κατέρρευσε σε γυμναστήριο του Ηρακλείου και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.
 • Ο Συνήγορος του Πολίτη επισημαίνει τις βελτιώσεις που χρειάζεται το ν/σ για το άσυλο. Το χαρακτηρίζει αρτιότερο του προηγηθέντος και πληρέστερο σε εξειδικεύσεις όρων και συνθηκών των αιτούντων άσυλο.
 • Πάτρα: Διαρροή αερίου στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου. Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα, πρόκειται για επικίνδυνη ουσία.
 • Προθάλαμος για τα Πανεπιστήμια η Γ’ Λυκείου. Ο υπουργός Παιδείας λέει, παράλληλα, όχι στα μη κρατικά ΑΕΙ επικρίνοντας για «ιδεολογική εμμονή» τους υπέρμαχους των ιδιωτικών πανεπιστημίων και του «νεοφιλελεύθερου μοντέλου του μαθητή ή φοιτητή-πελάτη».
 • Οι αλλαγές στις εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης. Στη δημοσιότητα έδωσε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, για διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, το Σχέδιο Νόμου για το νέο σύστημα εξετάσεων για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης ή ανανέωσης αυτού. «Στόχος μας η δημιουργία ενός αξιόπιστου, διαφανούς και λειτουργικού συστήματος, με αξιοποίηση της τεχνολογίας και την καθιέρωση αδιάβλητων διαδικασιών» αναφέρει το υπουργείο. Εντός του […].

Κόσμος

 • Νέα ήττα της Μέι στη Βουλή των Λόρδων για το Brexit. Το σώμα της Βουλής των Λόρδων υπερψήφισε τροπολογία στο νομοσχέδιο για το Brexit με την οποία αναγνωρίζει στο βρετανικό κοινοβούλιο την εξουσία να εμποδίσει τη βρετανική κυβέρνηση να προχωρήσει στη διαδικασία αποχώρησής της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς να έχει επιτευχθεί συμφωνία με τις Βρυξέλλες.
 • Νετανιάχου: Το Ιράν εφαρμόζει κρυφά πυρηνικό πρόγραμμα. Ο επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης τόνισε ότι η χώρα του έχει στην κατοχή της «ακριβή αντίγραφα» των αρχείων με το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.
 • «Ο σταυρός δεν επιβάλλεται». Σκληρή κριτική των εκκλησιών για την απόφαση του βαυαρού πρωθυπουργού Ζέντερ να τοποθετήσει σταυρούς στα δημόσια κτήρια. Δύο στους τρεις Γερμανούς απορρίπτουν το μέτρο.
 • Ισραήλ: Ξαφνικό διάγγελμα Νετανιάχου με «σημαντικά νέα» για το Ιράν. Όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ του Ισραήλ, ο Νετανιάχου θα επικεντρωθεί στη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, και όχι στις πυραυλικές επιθέσεις που έπληξαν βάσεις σε Χάμα και Χαλέπι της Συρίας.
 • Πρόσκληση Ντι Μάιο στη Λέγκα για κοινό μέτωπο με σκοπό πρόωρες εκλογές. Η απόφασή του αυτή οφείλεται στο ότι απέτυχαν τόσο οι διαπραγματεύσεις του κινήματός του με την κεντροαριστερά, όσο και με την Λέγκα, οι οποίες είχαν στόχο τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

Οικονομία

 • Κομισιόν: Καμπανάκι για συντάξεις, ολοκληρώστε τη μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού. Κύριο μέλημα του ελληνικού συνταξιοδοτικού συστήματος είναι η διασφάλιση της βιωσιμότητάς του επισημαίνει η Κομισιόν. Απόδειξη της σημασίας του δημόσιου Ασφαλιστικού είναι ότι ακόμη και οι κουτσουρεμένες συντάξεις, το διάστημα 2010-16 γλίτωσαν πολλούς ηλικιωμένους από τη φτώχεια. Οι προβλέψεις του ΟΟΣΑ.
 • Ελληνικό: Δεν έχουν τέλος οι προσφυγές και οι… καθυστερήσεις. Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν σήμερα, Δευτέρα, δύο οικολογικές οργανώσεις και ζητούν να ακυρωθεί το Προεδρικό Διάταγμα για την επένδυση στο Ελληνικό Αττικής, μετά και την χθεσινή προσφυγή 507 κάτοικων της περιοχής του Ελληνικού.
 • Κέρδη 1,06% με έκρηξη τζίρου σημείωσε το Χρηματιστήριο τη Δευτέρα. Μια ανάσα από τις 860 μονάδες έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών τη Δευτέρα, με τις συναλλαγές να φτάνουν τα 93 εκατ. ευρώ. Στο τιμόνι της ανόδου ο τραπεζικός δείκτης.
 • Τα «καμπανάκια», οι αισιόδοξες προβλέψεις και οι προτροπές ΟΟΣΑ για την οικονομία. Στο μέτωπο των προβλέψεων, ο ΟΟΣΑ θέτει τον πήχη της ανάπτυξης φέτος στο 2% (όπως και το ΔΝΤ) και στο 2,3% το επόμενο έτος, με παράλληλη αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης κατά 0,4% και 1,5% και της δημόσιας, κατά 0,7% και 1,5%.
 • Η ανεπιτυχής διάσωση της Ελλάδας. Το επικείμενο τέλος του τρίτου προγράμματος στήριξης και η διαφαινόμενη έξοδος της Ελλάδας από τα μνημόνια συνεχίζουν να τροφοδοτούν τα σχόλια και τις αναλύσεις των γερμανικών μέσων ενημέρωσης.

Αθλητισμός