Η Φέργκι Ντουχάμελ (Stacy Ann “Fergie” Ferguson) γνωστότερη σαν Fergie είναι Αμερικανίδα τραγουδίστρια, τραγουδοποιός, σχεδιάστρια μόδας, τηλεοπτική παρουσιάστρια …

Fergie (1).jpg

Η Φέργκι Ντουχάμελ (Stacy Ann “Fergie” Ferguson, 27 Μαρτίου 1975) είναι Αμερικανίδα τραγουδίστρια, τραγουδοποιός, σχεδιάστρια μόδας, τηλεοπτική παρουσιάστρια και ηθοποιός. Είναι η τραγουδίστρια του χιπ-χοπ συγκροτήματος The Black Eyed Peas, με το οποίο έχει λάβει διεθνή επιτυχία. Το πρώτο σόλο άλμπουμ της The Dutchess (2006) έλαβε μεγάλη εμπορική επιτυχία στα charts και τρία από τα τραγούδια του άλμπουμ αυτού μπήκαν στις λίστες Billboard Hot 100, και ήταν τα  London Bridge, Glamorous, Big Girls Don’t Cry.

Η Φέργκιουσον ήταν μέλος της παιδικής τηλεοπτικής σειράς Kids Incorporated και του κοριτσίστικου γκρουπ Wild Orchid. Το 2001 άφησε το γκρουπ και εντάχθηκε στους The Black Eyed Peas. Με αυτό το συγκρότημα δημιούργησε μια σειρά από επιτυχίες και άλμπουμ προτού κυκλοφορήσει το πρώτο σόλο άλμπουμ της τον Σεπτέμβριο του 2006. Οι The Black Eyed Peas έλαβαν μεγαλύτερη επιτυχία με την κυκλοφορία του τρίτου άλμπουμ τους μαζί με την Φέργκιουσον, The E.N.D. (2009), κατέλαβαν μια θέση στο Billboard Hot 100. Η ίδια ξεκίνησε περιοδεία το 2009-2010 με το γκρουπ της και λάνσαρε την πρώτη της κολόνια, Outspoken, από την Avon τον Μάιο του 2010 ενώ από τότε έχει λανσάρει ακόμα τρεις κολόνιες.

Συνέχισε την επιτυχημένη πορεία της με τους The Black Eyes Peas και κυκλοφόρησαν το άλμπουμ The Beginning (2010) το οποίο περιείχε τρία singles. Καθώς τα πέντε σόλο singles της Φέργκιουσον και τα έξι singles με τους The Black Eyed Peas έχουν φτάσει τα 2 εκατομμύρια κατεβάσματα (downloads) στην Ηνωμένες Πολιτείες, η Φέργκιουσον έγινε η καλλιτέχνης με τις περισσότερες πωλήσεις από την έναρξη του 2011.

Η Φέργκιουσον ξεκίνησε την σχέση της με τον Τζος Ντουχάμελ τον Σεπτέμβριο του 2004 όταν τον συνάντησε κατά την συμμετοχή της ίδιας και των The Black Eyed Peas σε ένα επεισόδιο του σόου του Ντουχάμελ Las Vegas. Η Φέργκιουσον και ο Ντουχάμελ αρραβωνιάστηκαν τον Δεκέμβριο του 2007 ; παντρεύτηκαν σε μια καθολική τελετή στις 10 Ιανουαρίου 2009. Έχουν έναν γιο που γεννήθηκε τον Αύγουστο του 2013. Τον Μάιο του 2009 η Φέργκιουσον ανακοίνωσε επίσημα την αμφιφυλοφιλία της στην εφημερίδα The Sun. Στις 14 Σεπτεμβρίου 2017 η Φέργκιουσον και ο Ντουχάμελ ανακοίνωσαν τον οριστικό χωρισμό τους που έγινε νωρίτερα την ίδια χρονιά.

Ενώ ήταν μέλος των Wild Orchids, η Φέργκιουσον ανέπτυξε μια εξάρτηση στην μεθαμφεταμίνη η οποία την ακολούθησε μετά την αποχώρησή της από το συγκρότημα το 2001. Τον Σεπτέμβριο του 2006 η Φέργιουσον μίλησε στο περιοδικό Time για την απεξάρτησή της από την μεθαμφεταμίνη. “Ήταν ο χειρότερος φίλος από τον οποίο έπρεπε να χωρίσω”, ανέφερε. “Είναι το ναρκωτικό που είναι εθιστικό. Αλλά ο λόγος για τον οποίο ξεκινάς να το παίρνεις, είναι το ενδιαφέρον μέρος. Η κυριότερη αιτία ήταν ότι ήμουν ένα παιδί ηθοποιός ; έμαθα να καταπνίγω τα συναισθήματα”. Η Φέργκιουσον έχει υπογραμμίσει σε αρκετές συνεντεύξεις ότι είναι μια άπληστη χρήστρια φαρμάκων υπνοθεραπείας, τα οποία λάμβανε για να ξεπεράσει τον εθισμό της στην μεθαμφεταμίνη και για να χαλαρώνει.