Η Kesha Rose Sebert, γνωστή επαγγελματικά ως Kesha, είναι Αμερικανίδα τραγουδίστρια ….

Αποτέλεσμα εικόνας για Kesha

Η Kesha Rose Sebert, γνωστή επαγγελματικά ως Kesha, είναι Αμερικανίδα τραγουδίστριαστιχουργός και ράπερ. Γεννήθηκε στις 1 Μαρτίου το 1987 στο Λος Άντζελες, Καλιφόρνια, Η.Π.Α.

Το 2005, σε ηλικία 18 ετών, η Κέσα υπέγραψε συμβόλαιο με τη δισκογραφική εταιρεία του Δρ. Λουκ, Kemosabe Entertainment. Αν και ήταν ενεργή μουσικός από τότε, κάνοντας φωνητικά και γράφοντας τραγούδια για άλλους καλλιτέχνες, αναδείχτηκε στις αρχές του 2009 με τη συμμετοχή της στο νούμερο ένα σινγκλ του ράπερ Flo Rida, “Right Round.” Το ντεμπούτο άλμπουμ της, Animal και η πρώτη της εκτεταμένη εκτέλεση, Cannibal, κυκλοφόρησαν το 2010. Η ανευλαβής μουσική και η εικόνα της Κέσα την ώθησαν στο να αποκτήσει άμεση εμπορική επιτυχία, με το Animal να κάνει ντεμπούτο στην Αμερική ως το νούμερο ένα άλμπουμ. Ακόμη, τα σινγκλ “Tik Tok” και “We R Who We R” από το άλμπουμ κατέκτησαν την πρώτη θέση μεταξύ άλλων τραγουδιών από το άλμπουμ και την επανακυκλοφορία του που έφτασαν στην πρώτη δεκάδα. Το ίδιο διάστημα, συνέχισε να γράφει τραγούδια για άλλους καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένου το τραγούδι “Till the World Ends” για τη Μπρίτνεϊ Σπίαρς. Το Warrior, το δεύτερο άλμπουμ της Κέσα κυκλοφόρησε το Δεκέμβριο του 2012 και παρήγαγε το όγδοο τραγούδι της που έφτασε στην πρώτη δεκάδα, το “Die Young”.

Τον Αύγουστο του 2017, η Κέσα κυκλοφόρησε τον τρίτο της δίσκο Rainbow, παράγοντας το τραγούδι “Praying”, το οποί έφτασε μέχρι και σε δεκάδα σε ορισμένα charts.