Η Rosana Arbelo είναι Ισπανίδα τραγουδίστρια και συνθέτης ….

Αποτέλεσμα εικόνας για Rosana Arbelo

Η Ροσάνα Αρμπέλο (Rosana Arbelo Gopar, 24 Οκτωβρίου 1963) είναι Ισπανίδα τραγουδίστρια και συνθέτης.[1]

Γεννήθηκε στο νησί Λανθαρότε στα Κανάρια νησιά, όπου ανατράφηκε. Ήταν η νεώτερη μιας οικογένειας οκτώ παιδιών. Άρχισε να συνθέτει μουσική μετά τη μετακίνηση στη Μαδρίτη στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Κέρδισε την πρώτη θέση στο φεστιβάλ μουσικής του Μπενιδόρμ με το τραγούδι της «Fuego y Miel».

Το ντεμπούτο άλμπουμ της, Lunas Rotas, κυκλοφόρησε το 1996. Το σάουντ τρακ για την ταινία Curdled του 1996 χαρακτήρισε τα τραγούδια της «Lunas Rotas” και “El Talismán”, εκθέτοντας την σε ένα διεθνές ακροατήριο.

Το δεύτερο άλμπουμ της, Luna Nueva, κυκλοφόρησε το 1998, είχε έναν ωριμότερο και βαθύ ήχο, αλλά διατήρησε τα φυσικά και απαλά συναισθήματα που χαρακτηρίζουν την καλλιτέχνη. Μετά από τρία χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων έγραψε τραγούδια για άλλους καλλιτέχνες, το τρίτο άλμπουμ της, Rosana, κυκλοφόρησε το 2001. Οι ήχοι του πειραματίστηκαν τους ρυθμούς της γενέτειρας της στα Κανάρια νησιά.

Τον Δεκέμβριο του 2003, κυκλοφόρησε Marca Registrada, ένα διπλό άλμπουμ που περιείχε 10 νέα τραγούδια, 12 μεγαλύτερες επιτυχίες, και δύο βίντεο. Πιο πρόσφατα, έχει σε περιοδεία στην Ισπανία και τη Λατινική Αμερική, προωθώντας το άλμπουμ Magia της το 2005.