Η Λιλάντα Λυκιαρδοπούλου  ήταν Ελληνίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια.

Σπούδασε στο Ωδείο Αθηνών και στη Σχολή Υποκριτικής του Εθνικού Θεάτρου[1]. Έπαιξε σε πολλές Ελληνικές κινηματογραφικές ταινίες και θεατρικά έργα.

Επίσης συμμετείχε στους δίσκους Λιτανεία των Γρηγόρη Σουρμαΐδη (μουσική) και Φίλωνος Αρία (στίχοι) και Παράσταση του Μίμη Πλέσσα (μουσική) και στίχους διαφόρων στιχουργών.

Παρουσίασε και εκπομπές στην τηλεόραση, όπως οι “Μικρές νυχτερινές μουσικές” (ΕΡΤ, 1979) και τελευταία η μουσική εκπομπή Πρόβα, η οποία μεταδιδόταν κάθε Σάββατο μετά το βραδινό δελτίο ειδήσεων.

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 1987, εισήλθε στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός προκειμένου να κάνει ορισμένες εξετάσεις, οι οποίες έδειξαν πως είχε προσβληθεί από καρκίνο. Μόλις βγήκε από το νοσοκομείο, ξαναπήγε στο Στούντιο της εκπομπής “Πρόβα” και συνέχισε κανονικά την παρουσίασή της. Στις 16 Μαρτίου του 1988 όμως, η κατάστασή της επιδεινώθηκε και αναγκάστηκε να μπει και πάλι στον Ευαγγελισμό, όπου νοσηλεύτηκε μέχρι το θάνατό της. Οι δυο τελευταίες εκπομπές της “Πρόβας” (στις 19 και 26 Μαρτίου 1988), μεταδόθηκαν χωρίς κανέναν παρουσιαστή. Μετά το θάνατό της η εκπομπή δεν ξαναμεταδόθηκε.

Κηδεύτηκε στο Α’ Νεκροταφείο της Αθήνας.

περισσότερα : http://mousikoexpress.com/?p=1656