Ο Chris Poland είναι Αμερικάνος κιθαρίστας, γνωστός για τη συμμετοχή του ….

Αποτέλεσμα εικόνας για Chris Poland

Ο Πόλαντ γεννήθηκε στη Δουνκέρκη της Νέας Υόρκης στις 1 Δεκεμβρίου 1957.

Πρώτο του συγκρότημα ήταν οι Welkin στα μέσα της δεκαετίας του ’70, ενώ μετακόμισε στο Λος Άντζελες το 1977 για να ενταχθεί στο τζαζροκ συγκρότημα New Yorkers, με τους οποίους έπαιξε μέχρι το 1982 συνεργαζόμενος με τον Γκαρ Σάμουελσον στα τύμπανα και τον Ρόμπερτ Παλιάρι στο άταστο μπάσο.

Το 1984 ο Σάμουελσον έγινε μέλος των Megadeth. Σε μία συναυλία του συγκροτήματος ο Πόλαντ πήγε στα παρασκήνια και πρότεινε τον εαυτό του για οντισιόν για να γίνει μέλος των Megadeth αμέσως μετά. Τον Ιούνιο του 1985, κυκλοφόρησε ο πρώτος τους δίσκος με τίτλο “Killing Is My Business… and Business Is Good!” με τον Πόλαντ σαν βασικό κιθαρίστα. Μετά τη σύλληψη του για κατοχή ηρωίνης αποχώρησε προσωρινά δίνοντας τη θέση του στον Μάικ Άλμπερτ, αλλά επέστρεψε για τις ηχογραφήσεις του δεύτερου άλμπουμ του συγκροτήματος, “Peace Sells… but Who’s Buying?“, ένα από τα σπουδαιότερα άλμπουμ στην ιστορία του heavy και thrash metal. Παρ’ όλα αυτά, η σχέση του Πόλαντ με τον Ντέιβ Μαστέιν και τον Ντέιβ Έλεφσον είχε πολλές διαφωνίες και έφτασε στο σημείο να πουλήσει τον εξοπλισμό του συγκροτήματος μαζί με τον Σάμουελσον, για να αγοράσουν ναρκωτικά. Το καλοκαίρι του 1987, παραιτήθηκε από τους Megadeth, με τον Μαστέιν να γράφει το τραγούδι “Liar” γι’ αυτόν.

Μετά την αποχώρηση του από τους Megadeth, ο Πόλαντ μπήκε σε πρόγραμμα απεξάρτησης και ανέλαβε χρέη μπασίστα στο πανκ συγκρότημα The Circle Jerks, ενώ το 1990 κυκλοφόρησε τον πρώτο του προσωπικό δίσκο με τίτλο “Return to Metalopolis“. Στη συνέχεια ηχογράφησε κάποια ντέμο για το άλμπουμ “Rust In Peace” των Megadeth, αλλά αρνήθηκε να επανενταχθεί στο συγκρότημα. Στα μέσα της δεκαετίας του ’90 έγινε μέλος των Damn the Machine, παίζοντας στο ομώνυμο άλμπουμ τους, το 1993. Μετά την αποχώρηση του τραγουδιστή Ντέιβ Κλέμονς, το συγκρότημα προσέλαβε τον Τζον Σκιπ και μετονομάστηκε σε Mumbo’s Brain ηχογραφώντας το “Excerpts From The Book Of Mumbo” το 1995.

Το 2000, κυκλοφόρησε τον δεύτερο του δίσκο με τίτλο “Chasing the Sun” και εντάχθηκε στο τζαζ συγκρότημα ΟΗΜ, με τους οποίους ηχογράφησε τρία άλμπουμ μέχρι το 2008. Το 2003 έπαιξε το σόλο κιθάρας για το τραγούδι “Purified” των Lamb of God και την επόμενη χρονιά συνεργάστηκε και πάλι μαζί τους για το “Ashes of the Wake“. Το 2004, συνεργάστηκε και πάλι με τους Megadeth ηχογραφώντας σόλο κιθάρας για το δίσκο “The System Has Failed“.

Το 2009, σχημάτισε τους OHMphrey, με τους οποίους έχει ηχογραφήσει δύο δίσκους, ενώ το 2013 συμμετείχε στο “Frequency Unknown” των Queensrÿche του Τζεφ Τέιτ, παίζοντας το σόλο του τραγουδιού “The Weight Of The World“.