Ο Tim Bergling, γεννημένος στις 8 Σεπτεμβρίου 1989, είναι γνωστός στον επαγγελματικό χώρο ως …

Avicii @ London tentparty (cropped).jpg

Ο Tim Bergling, γεννημένος στις 8 Σεπτεμβρίου 1989 στην Στοκχόλμη της Σουηδίας και είναι γνωστός στον επαγγελματικό χώρο ως Avicii (προφορά: Αβίτσι), είναι Σουηδός DJ, remixerμοντέλο, και μουσικός παραγωγός. Ο Avicii κατατάχθηκε στο No. 6 της κατάταξης Top 100 DJs από το DJ Magazine για το 2011, και κατατάχθηκε ακόμη ψηλότερα, συγκεκριμένα στο No. 3 της κατάταξης Top 100 DJs από το DJ Magazine για το 2012. Στις 29 Μαρτίου 2016 ο διάσημος DJ ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τη μουσική και την διακοπή των συναυλιών του.

Το 2010, ο Avicii κυκλοφόρησε συνεργασία του με τον, επίσης Σουηδό, DJ, John Dahlbäck, με τίτλο “Don’t Hold Back.” Στη συνέχεια, συνεργάστηκε σε διάφορα projects με διεθνούς φήμης DJs, όπως ο Tiësto και ο Sebastian Ingrosso. Αν και τα κομμάτια του αποτελούνται από κυρίως ηλεκτρονικής σύνθεσης μουσική, η EMI κυκλοφόρησε μια έκδοση του “Bromance”, με την παρουσία στίχου, υπό τον, νέο, τίτλο “Seek Bromance.” Το “Seek Bromance“, έφτασε το top 20 σε πολλές χώρες συμπεριλαμβανομένου του Βελγίου, της Γαλλίας, της Ολλανδίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Σουηδίας. Έφτιαξε, επίσης, remix του κλασικού single της Nadia Ali με τίτλο “Rapture” για τον δίσκο της Queen of Clubs Trilogy: Onyx Edition. Τον Οκτώβριο του 2010, ο Avicii υπέγραψε με την European A&R team στην EMI Music Publishing, μία από τις δισκογραφικές εταιρείες-μέλη του, άτυπου, “big four” των μεγαλύτερων.

Το 2011, η συνεργασία του στο κομμάτι “Sunshine”, με τον David Guetta ήταν υποψήφια για βραβείο Grammy στην κατηγορία Best Dance Recording. Το κομμάτι του, με τίτλο ‘Penguin’, χρησιμοποιήθηκε από την Leona Lewis στο single της, “Collide”. Στο single αυτό όμως δεν γινόταν αναφορά στον Avicii για την προέλευση της μουσικής, με αποτέλεσμα δικαστικές ενέργειες εκ μέρους του Σουηδού DJ, ώστε να μην κυκλοφορήσει το συγκεκριμένο single. Τελικώς, η παρεξήγηση λύθηκε εκτός δικαστηρίων με τους εκπροσώπους των δύο καλλιτεχνών να δηλώνουν “πως η Leona Lewis και ο Avicii θα συνεργαζόντουσαν για την προσεχή κυκλοφορία του single με τίτλο Collide”.  Το 2011, Avicii κυκλοφόρησε το “Levels” (χρησιμοποιώντας μέρος του τραγουδιού “Something’s Got a Hold on Me” της Etta James), το οποίο έφτασε το top ten σε Ινδία, Κροατία, Σλοβενία, Βοσνία, Αυστρία, Βέλγιο, Δανία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ιταλία, Ολλανδία και Ηνωμένο Βασίλειο, και έφτασε στην κορυφή των charts σε Ουγγαρία, Νορβηγία και Σουηδία. Στις 29 Μαρτίου 2016, την απόσυρσή του ανακοίνωσε ο Avicii από τις συναυλίες του και την edm μουσική προκαλώντας δυσφορία στους θαυμαστές του. O ίδιος απολογήθηκε στους θαυμαστές του μ’ ένα συγκινητικό γράμμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στην επίσημη ιστοσελίδα του, όπου και εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφασή του.