Το τραγούδι Time after time της Cyndi Lauper κυκλοφόρησε …..

Το τραγούδι Time after time της Cyndi Lauper κυκλοφόρησε στις 27 Μαρτίου 1984 και αποτέλεσε τη μεγαλύτερη επιτυχία για την αμερικανίδα καλλιτέχνιδα, αλλά και μία από τις χαρακτηριστικότερες μπαλάντες της δεκαετίας του 1980. Περιέχεται στο παρθενικό και πιο επιτυχημένο άλμπουμ της Σίντι Λόπερ She’s so Unusual, που κυκλοφόρησε το 1983 και έχει πουλήσει 17 εκατομμύρια αντίτυπα ως σήμερα.

Το τραγούδι μπήκε στην κυριολεξία την τελευταία στιγμή στο άλμπουμ. Ο παραγωγός Ρικ Τσέρτοφ ήθελε ένα ακόμη δυνατό κομμάτι για να πλαισιώσει τα Girls Just Want To Have Fun, She’s Bop και All Through The Night, που προορίζονταν για σινγκλ.

Η τριαντάχρονη τότε Σίντι Λόπερ, με τη μελωδική φωνή και το μοδάτο πανκ παρουσιαστικό, θυμήθηκε μια αγαπημένη της ταινία επιστημονικής φαντασίας με τον τίτλο Time After Time, που αναφερόταν στη Μηχανή του Χρόνου του συγγραφέα Χέρμπερτ Γουέλς.

Ο τίτλος του τραγουδιού είχε βρεθεί… Ο συνθέτης Ρομπ Χάιμαν κάθισε στο πιάνο κι έγραψε μία σχεδόν παιδική μελωδία, με τρεις νότες. Οι στίχοι που προσαρμόστηκαν στη μουσική μιλούν για μία χαμένη αγάπη, που η τραγουδίστρια ανακαλεί στη μνήμη της.

Έτσι γεννήθηκε το Time After Time, μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της τελευταίας εικοσαετίας σ’ όλο τον κόσμο, που διασκευάστηκε από 97 καλλιτέχνες, με κορυφαία την τζαζίστικη εκδοχή του Μάιλς Ντέιβις που έδωσε το απαραίτητο κύρος στο τραγούδι.