Ο Λούκα Τουρίλλι είναι Ιταλός μουσικοσυνθέτης. Είναι ένας από τους ιδρυτές του Symphonic Metal συγκροτήματος Rhapsody of Fire. Έχει δουλέψει επίσης και σε μία τριλογία solo albums ως Luca Turilli. Έχει τώρα συγκροτήσει μία δεύτερης πλευράς μπάντα με το όνομα Luca Turilli’s Dreamquest, με τον Dominique Leurquin, που έκδωσε το πρώτο της άλμπουμ , Lost Horizons, το καλοκαίρι του 2006. Πιο πρόσφατα, το Φθινόπωρο του 2008 ξεκίνησε και ένα online guitar course, με το όνομα Luca Turilli’s Neoclassical Revelation, που βγαίνει από το νεοκλασικό του στυλ παιξίματος.

Σε κάθε άλμπουμ της Rhapsody of Fire, ο Λούκα είναι ο στιχουργός και συνθέτει όλα τα κομμάτια με τον πιανίστα, τον Alex Staropoli (εκτός του Il Canto del Vento που γράφτηκε, στίχοι και μουσική, από τον τραγουδιστή, Fabio Lione) και παίζει της περισσότερες φορές μία από της κύριες κιθάρες. Συνθέτει όλη τη μουσική και για την solo δουλειά του. Παίζει κιθάρα στις τριλογίες και πιάνο στο Luca Turilli’s Dreamquest με τον Dominique Leurquin ως κιθαρίστα.

Για το τέταρτό του solo album, ο Τουρίλλι σχεδιάζει να κάνει ένα αφιέρωμα στο power metal συγκρότημα Helloween, ένα φανταστικό Φύλακας των εφτά κλειδιών Μέρος 3 όπως είπε. Θα παρουσιάσει περισσότερα στοιχεία του power metal , μία γιγάντια ορχήστρα και κάμποσους guest star.

Ο Τουρίλλι γεννήθηκε στην Τριέστη, Venezia Giulia. Χάρη στη επιρροή του πατέρα του, άρχισε να ενδιαφέρεται για την Ευρωπαϊκή Κλασσική Μουσική και έμαθε να παίζει πιάνο και κιθάρα. Το 1993 ίδρυσε το συγκρότημα Thundercross, που μετονομάστηκε σε Rhapsody μετά την έκδοση της πρώτης διαδήλωσης, και μετονομάστηκε ξανά σε Rhapsody of Fire για λόγους πνευματικής ιδιοκτησίας το 2006.